Lav denne velsmagende sandwich med gode, grønne sager – og hjemmelavet ‘feta’ – til foråret og sommerens lune dage

Mange er nok glade for den velkendte, salte græske feta, som vi gnasker i os i sommermånederne. Heldigvis kan tofu ikke bare steges eller bages – det kan også laves til “feta”, som kan bruges på nøjagtig samme måde som den animalske, vi kender.

Den er helt ideel som creme eller til at smuldre, men hvis du gerne vil have den fastere, kan du putte den i et osteklæde eller et andet lignende klæde og dræne den for vand over nogle timer. Prøv den i denne lækre sandwich, der passer perfekt til lune dage.

Få opskriften her.

Det skal du bruge

  • 2 gode boller
  • 1 gul bede
  • 1 rødløg
  • ½ radicchiosalat
  • 1 avokado
  • 2 spsk ramsløgpesto
  • Plantebaseret feta
  • 2 spsk rødbedehummus

Læs også: Sandwich med ramsløgsfrikadeller

Sådan gør du

  • Snit den gule bede, rødløg og radicchiosalat.
  • Skær avokadoen i skiver og halver bollerne.
  • Smør først pesto på efterfulgt af avokado, rødløg, smuldret feta, gule beder, rødbedehummus og radicchio.
  • Luk sandwichen med den øverste halvdel af bollen.

Opskriften er skrevet af Asta Just Schack, og du kan finde meget mere inspiration til en plantebaseret kost i kogebogen Plantemadder – grønne håndmadder, sandwich og burgere. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 230 kroner.

Læs også: Nektarinsalat med spinat, timian og mandler

Tekst  Asta Just Schack

Foto  Asta Just Schack