Græskarret er en smagsfuld grøntsag, som kan bruges til mange lækre retter. Her får du opskriften på en smagfuld græskarlasagne.

Græskarret er en utrolig alsidig grøntsag, der er stærkt undervurderet i mange køkkener. Når man siger græskar, tænker de fleste suppe eller bagt som en bagekartoffel, men den farverige grøntsag kan meget mere end det.

Du kan blandt andet bruge græskarret til at give velkendte retter en ny og lækker smag, som denne lasagne med hokkaido-græskar.

Få opskriften her:

Det skal du bruge

  • 1 hokkaido (ca. 900 g)
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 rødlød
  • Lidt smør og olie til stegning
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 2 ds flåede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • 1 spsk røget paprika
  • 2 fed hvidløg
  • Lidt frisk basilikum
  • Salt og peber
  • 2 kugler frisk mozzarella

Læs også: Spareribs med brombær- og Hoisinmarinade

Sådan gør du

  1. Løgene skæres og svitses i en stor gryde med lidt smør og olie, indtil de er bløde. Kødet tilsættes og svitses, indtil det har farve.
  2. Tilsæt bouillon, flåede tomater, tomatpuré og røget paprika og lad det simre i 30-45 minutter.
  3. Pres hvidløget i og lad det simre i yderligere 5 minutter. Tilsæt frisk basilikum og smag til med salt og peber.
  4. Græskarret klargøres og skæres i skiver på ca. 1⁄2 cm.
  5. Kød, græskar og mozzarella samles i flere lag i et ovnfast fad – start med kød og slut med mozzarella.
  6. Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 180 °C i ca. 40 minutter.

Læs også: Uhyggelige lygtemænd i ananas

Opskriften er lavet af Søren Staun Petersen. Du kan finde mange flere nemme og lækre opskrifter i kogebogen Overrask med Græskar. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 250 kroner.

Tekst  Søren Staun Petersen

Foto  Søren Staun Petersen