Opskrift | Sund og mushy gulerodskage

Skal du bage en gulerodskage, kan du lige så godt bruge sunde ingredienser – det smager nemlig mindst lige så fantastisk, som hvis du følger en klassisk opskrift. Få opskriften på en super sund og mushy gulerodskage her.

Gulerodskagen er en lækker klassiker, der sagtens kan laves med sunde ingredienser og stadig smage fantastisk. Denne kagedej er supersund i sig selv, da den indeholder en masse gode næringsstoffer og fibre. De mange fibre fra loppefrøskallerne og havregrynene gør, at sukkeret i kagen ikke påvirker blodsukkeret i lige så høj grad som en almindelig gulerodskage med hvedemel og sukker.

Det gør den også perfekt til eftermiddagens cravings.

Det skal du bruge

Opskrift til 8 personer – 45 minutter

Dej

  • 4 medium gulerødder (ca. 300 g)
  • 3 spsk kokosolie, smør eller smagsneutral olie
  • 5 dl havregryn
  • 2 spsk loppefrøskaller (for eksempel HUSK-pulver)
  • 3 æg
  • 2 dl skyr
  • 1 dl sirup eller honning
  • 2 tsk kanel
  • 1 knsp salt
  • 1-2 dl valnødder (kan udelades)

Frosting

  •  200 g friskost
  • 2 spsk skyr
  • Skallen fra 1 økologisk citron
  • 2 spsk flormelis (eller anden sødme)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • Citronsaft (og evt. lidt mere revet citronskal)

Læs også: Tapas og sardinskelet for børnemaver i Barcelona

Sådan gør du

Dej

  1. Tænd ovnen på 170 °C. Varm kokosolie eller smør op i en gryde, så det bliver flydende. Lad det køle lidt af.
  2. Vask gulerødderne og lad blot skrællen blive på, hvis de er økologiske. Riv dem fint.
  3. Havregrynene kan enten bruges hele eller males fint. Begge dele fungerer lige godt.
  4. Kom alle ingredienserne i en skål (bortset fra valnødderne) og pisk dem grundigt sammen med en elpisker. Tilsæt de hele valnødder til sidst og vend dem ind i dejen med en ske eller dejskraber.
  5. Kom dejen i en stor form eller et fad, der er foret med bagepapir. Dejen skal have en højde på maks. 3 cm. Bag kagen i ca. 25 minutter, til den er fugtig, men fast.

Frosting

  1. Kom friskost og skyr i en skål. Tilsæt revet citronskal. Drys flormelissen ned i skålen gennem en si, så du undgår klumper. Tilsæt vaniljepulver.
  2. Pisk det hele sammen med elpisker eller gaffel. Smag til med citronsaft og evt. mere flormelis.
  3. Vent med at komme frostingen på, til kagen er kølet ned til ca. stuetemperatur. Kagen opbevares herefter på køl.

Opskriften er skrevet af Marie Klee & Carrotstick-pigerne. Du kan finde mange flere og lækre opskrifter i kogebogen Gulerødder – opskrifter med den sunde rod, der smager himmelsk, der indeholder opskrifter til alle dagens måltider. Bogen er udgivet af Muusmanns forlag og koster 250 kroner.

Læs også: Påskegodter i gul og orange – Småkagepåskekyllinger

Tekst  Marie Klee & Carrotstick-pigerne

Foto  Isabel Rahbek