Opskrift | To lækre måder at bruge parmaskinke på

Prosciutto di Parma er både lækkert at bruge til hovedretter og til snacks.

Her får du to forskellige opskrifter med den italienske parmaskinke, som passer perfekt til sommermånedernes lette spise – en opskrift på en lækker minipizza med hvid sauce og spinat og en let opskrift på sprøde skiver parmaskinke med urtemayonnaise. 

Pizza med hvid sauce, parmaskinke og spinat

Det skal du bruge

Ingredienser til en minipizza til én person

  • 1 pizzabund
  • 2 spsk. cremefraiche
  • 1/2 spsk. citronsaft
  • 1/2 fed hvidløg – finthakket
  • Salt og peber
  • 100 g revet ost
  • 4 skiver parmaskinke
  • 12 cherrytomater
  • 1 håndfuld babyspinat

Sådan gør du 

  1. Forvarm ovnen til 225 grader.
  2. Bland cremefraiche, citronsaft og hvidløg. Smag til med salt og pepper. Smør blandingen på pizzabunden.
  3. Top pizzaen med revet ost, parmaskinke og cherrytomater.
  4. Steg pizzaen på 225 grader i nogle få minutter til osten er gylden og parmaskinken er sprød. 
  5. Top pizzaen med babyspinat før servering. 

… og velbekomme!


Læs også: Lav din egen dyrk-selv pizza og server med frisklavet iste

Sprød parmaskinke med urtemayonnaise

Det skal du bruge

Ingredienser til fire personer

  • 8 skiver parmaskinke
  • 2 stk æggeblommer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk sennep
  • 4 dl solsikkeolie
  • 1 dl friske urter (for eksempel persille, basilikum og timian)
  • 1/4 tsk malt, sort pepper

Sådan gør du 

  1. Læg skiverne med Prosciutto di Parma på bagepapir og steg dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne med parmaskinke på sølvpapir, så de holder sig sprøde.
  2. Bland æggeblommer, salt, citronsaft og sennep i et litermål. Kør med en stavblender og drys med solsikkeolie. Tilføj en spsk koldt vand, hvis mayonnaisen bliver for tyk. Tilføj urtene, og kør blandingensammen til grøn mayonnaise. Smag til med salt og pepper.

… Og servér!

Tip: Denne ret kan du både servere som snacks eller som en del af tapasbordet.

Læs også: Opskrift | Bruschetta med græskarmos og mynte

Opskrifterne er fra en pressemeddelelse fra Porter Novelli. 

Tekst  Porter Novelli

Foto  Mats Dreyer