Ovnbagt ørredfilet med grønne asparges og ricotta
Det er lige nu og frem til sankthans, at de appetitlige danske asparges er i sæson. Gry hjælper dig her til at få det bedste ud af dem.
Det skal du bruge (opskrift pr. person)
- 1 ørredfilet
- 1 spsk. ricotta
- 1 skalotteløg
- Smør til sautering af skalotteløgene
- ½ fed hvidløg
- 4 grønne asparges
- Nye kartofler (med smør)
- Ærteskud til pynt
Læs også: Tag en bid af skovbunden – skovsyre
Sådan gør du
- Sautér de hakkede skalotteløg i smør, til de bliver klare i det. Kom hakket hvidløg i. Køl det af, og bland løgene i ricottaen.
- Fyld blandingen på hale-halvdelen af ørredfileten, læg de grønne asparges i, som salt og peber på, og luk ørredfileten sammen.
- Kom det hele i et fad og bag det ca. 12 minutter ved 180 grader.
- Serveres med nye, kogte kartofler med lidt smør på og asparges- og ærtetapanaden
TIP
Når ørreden er bagt og kølet af, kan den moses med en gaffel og bruges som pålæg – du skal bare huske at hakke aspargesene og blande dem i ’ørredsalaten’.
Læs også: Dampede blåmuslinger
Asparges- og ærtetapanade
Opskrift til 4 personer
- 1 bundt grønne asparges
- 1-2 fed hvidløg
- 30 g parmesan
- 25 g pinjekerner
- 100 g ærter
- 1 økologisk citron, skal og saft
- ca. 1 dl olivenolie
Sådan gør du
- Blanchér aspargesene.
- Blend hvidløg, parmesan og pinjekerner. Og bland det med olien. Kom ærter og asparges i, og til sidst citronskal og saft.
TIP
Gem resten og spis den med grøntsagsstave som en slags humus.
Læs også: Akvariefisk om benene
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Line Falck Christensen