Ovnbagte kartofler med rødvinskaramelliserede løg

De lækre ovnbagte kartofler med rødvinskaramelliserede løg er rigtig god som tilbehør til de fleste slags kød.

Ovnbagte kartofler til 4 pers.

1 kg kogte kartofler
1 kg pillede løg
30 g smør
2 spsk olivenolie
2 store laurbærblade
2 tsk tørret rosmarin eller 1 spsk frisk hakket rosmarin
4 dl rødvin
evt. 2 spsk brun farin

Læs også: Græskar – verdens største bær

(banner]

Sådan gør du

Halver løgene og skær dem i 4 både.
Smelt smør i en gryde på middel varme og kom olivneolien i.
Kom løgene, rosmarin og laurbær i og sautere det i ca 45 minutter, vend rundt i løgene ca hver 5. minut.
Efter 45 minutter kommes rødvinen på og koger med i ca 10 minutter.

Skær de kogte kartofler i skiver a ca. 1/2 cm.
Fordel kartofler og løg i lag i et smurt ildfastfad.
Bages 20-30 minutter ved 200 grader

Kan med fordel laves dagen før, så skal du bare vente med at komme det i oven.

Læs også: Hasselbach kartofler med bacon og timian

ovnbagte kartofler

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen