Påskegodter i gul og orange – Påskekyllinger

Pippende påskekyllinger og hoppende harer er temaet for højtidens sjove og lækre kager, som hele familien kan samles om at lave.

Påsken nærmer sig med hastige skridt, og forhåbentlig har du tid til at holde lidt fri og hygge med dine børn eller børnebørn. Hjemme hos os pynter vi ikke rigtig op til påske, så vi gør lidt ekstra ud af kagerne.

I år har vi ikke blot lavet påskekyllinger af henholdsvis småkager og hvid chokoladetrøffel – vi har også lavet en saftig gulerodskage, der kan bruges til såvel gulerodstrekanter som til muffins i tre forskellige udformninger: Påskekyllinger, ’gulerodstoppe’ og små påskeharer, som har taget et spring ned i kagerne.

Håber også, at du har lyst til at hoppe ud i alle mine hyggelige påskekager.

Læs også: Sandwich med svampe a la creme

Påskekyllinger af hvid chokoladetrøffel

Til gulerodsmuffins med gulerodstoppe skal du bruge flødeostecremen og grønne vingummistænger til toppene.

Påskekyllingerne af hvid chokoladetrøffel har små sukkerhjerter som næb. Fødderne er malet af glasur direkte på bordet. Øjnene kan du lave af fx smeltet mørk chokolade eller sort glasur.

Opskrift til ca. 10 stk.

  • 1 dl piskefløde
  • 25 g smør
  • 300 g hvid chokolade · Gul frugtfarve
  • Kokosmel
  1. Kog fløden op, sluk og smelt smørret i. Vend den hvide chokolade ned i og rør i massen med en dejskraber, til chokoladen er helt smeltet.
  2. 2. Vend lidt gul frugtfarve i trøffelmassen og kom den på køl i minimum 4 timer.
  3. Form kuglerne til kyllingernes hoveder og kroppe, dyp dine fingre i en skål med koldt vand først. Rul kuglerne i kokos, der er farvet med lidt gul frugtfarve. 4. Pynt kyllingerne som beskrevet på billedet.

TIP

Det er en god idé at farve kokosmelet dagen før du skal bruge det, så er du sikker på, at det er tørt. Ellers kan du tørre det i ovnen ved 50 grader.

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.