Opskrift til 2 pæretærter på 18 cm i diameter

Ingredienser til mørdej

20 g sammenpiskede pasteuriserede æg
100 g flormelis
240 g hvedemel
200 g smør
Vanilie fra 1/2 vaniliestang

Ingredienser til mazarinmasse

125 g mandelmasse/marcipan
125 g melis
125 g pasteuriserede æg eller 2 hele æg
125 g smør

Ingredienser til samling af tærten

200 g nougat
6 pærermandelsplitter

Fremgangsmåde

Start med mørdejen: Smør smuldres i flormelis og hvedemel, dejen samles med æg. Stilles køligt til den skal rulles ud.

Mazarinmassen: Mandelmasse og melis æltes godt sammen. Smørret tilsættes, og æg tilsættes lidt ad gangen.

Samling af tærten: Drys bordet med flormelis, så dejen ikke hænger fast. Mørdejen rulles ud, så den passer i diameteren til tærteformene.

500 g mazarinmasse fordeles i formene. 100 g nougat lægges/sprøjtes i hver form. 6 pærer halveres, kernehusene fjernes, og de halve pærer lægges i tærterne.

Til sidst strøes mandelsplitter over tærten.

Bages ved 180 grader i 30-35 minutter.

Spises gerne lun, men kan også nydes afkølet.

Læs også: Opskrift: Chokoladecookies

Tekst  Ole Kristoffersen, Lagkagehuset

Foto  Line Falck Christensen