Parfait med letsaltet nøddekaramel
Prøv denne lækre parfait med letsaltet nøddekaramel. Den er cremet og dejlig med friske bær til.
Ingredienser til ca. 1 1/2 l. færdig is.
- 8 æggeblommer
- 150 g sukker
- 1/2 l. piskefløde
- 100 g nødder (fx hasselnødder og mandler)
- 150 g sukker
- ca 1 tsk fint salt
- 2 spsk piskefløde
Læs også: Lækker hjemmelavet rabarbersorbet
Sådan gør du
Nøddekaramellen
- Rist nødderne i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter.
- Smelt sukkeret langsomt på en pande ved svag varme. Kom salt og piskefløden i. (De 2 spsk fløde, du skal bruge, tager du bare fra den 1/2 piskefløde til isen.)
- Hæld karamellen over nødderne, og lad den køle helt af.
Parfaiten
- Pisk fløden let, og sæt den til side.
- Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
- Vend den let piskede fløde ned i æggene med en dejskraber, så du ikke slår luften ud af isen.
- Hak karamellen i passende stykker.
- Kom lidt is i bunden af en form, drys med karamel, kom det sidste af isen i formen, og top med karamellen.
Fryses i minimum 6 timer.
Hvis du har et låg til din isform – det kan bare være en plastikbøtte med låg – holder isen sig frisk og lækker i smagen længere, minimum 14 dage.
Læs også: Chokoladekage med Guinness og friske bær
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Line Falck Christensen