Parfait med letsaltet nøddekaramel

Prøv denne lækre parfait med letsaltet nøddekaramel. Den er cremet og dejlig med friske bær til.

Ingredienser til ca. 1 1/2 l. færdig is.

  • 8 æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 1/2 l. piskefløde
  • 100 g nødder (fx hasselnødder og mandler)
  • 150 g sukker
  • ca 1 tsk fint salt
  • 2 spsk piskefløde

Læs også: Citrondessert med marengs

Sådan gør du

Nøddekaramellen

  1. Rist nødderne i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter.
  2. Smelt sukkeret langsomt på en pande ved svag varme. Kom salt og piskefløden i. (De 2 spsk fløde, du skal bruge, tager du bare fra den 1/2 piskefløde til isen.)
  3. Hæld karamellen over nødderne, og lad den køle helt af.

Parfaiten

  1. Pisk fløden let, og sæt den til side.
  2. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
  3. Vend den let piskede fløde ned i æggene med en dejskraber, så du ikke slår luften ud af isen.
  4. Hak karamellen i passende stykker.
  5. Kom lidt is i bunden af en form, drys med karamel, kom det sidste af isen i formen, og top med karamellen.

Fryses i minimum 6 timer.

Hvis du har et låg til din isform – det kan bare være en plastikbøtte med låg – holder isen sig frisk og lækker i smagen længere, minimum 14 dage.

Læs også: Hjemmelavet avocado-is

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen