Pizza i udeovn
Her får du opskriften på Gorm Wiswehs pizza i udeovn – den perfekte pizza på terrassen
Dej til 4-5 pizzaer
- ¼ liter koldt vand
- 20 g gær
- 300 g god durummel
- 125 g mel – Semola eller Polenta
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
Bland vand, gær og sukker sammen.
Tilsæt herefter halvdelen af durummelet og al semola/polentaen.
Æltes til der ikke er flere klumper i.
Tilsæt salt og olie og ælt videre.
Tilsæt resten af melet over to omgange og ælt i 10-15 minutter.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i køleskabet, gerne natten over, men minimum en times tid.
Skær dejen ud i 4-5 boller, ælt dem til de er spændstige og læg dem på en bakke til efterhævning en times tid i køleskabet.
Herefter er bollerne klar til at blive rullet ud i ca. 25 cm diameter.
Læs også: Knasende grønkålssalat med granatæble og mandler
Tomatsovsen
- ½ rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 frisk tomat
- 1 dåse flåede tomater
- ½ håndfuld frisk basilikum med stængler
- 4 stængler timian, helst frisk
- 1 lille dåse tomatpure
- 2-3 spsk olivenolie
- Salt og peber
- Blend alle ingredienser sammen – hvis du bruger tørrede krydderurter, skal de først tilsættes, efter sovsen er blendet.
- Smag til med salt og peber.
- Brug en god skefuld tomatsovs per pizza.
Fyldet
Pluk frisk mozzarella og fordel jævnt over bunden sammen med oregano og dit favoritvalg af fyld – en lækker kombi kunne være små ansjoser, tyndtskivet hvidløg og sorte oliven uden sten.
Læs også: På jagt efter den helt rigtige pizzaoplevelse på tværs af landegrænser
Tekst Gorm Wisweh for Morsø Living
Foto Morsø Living