Her får du opskriften på Gorm Wiswehs pizza i udeovn – den perfekte pizza på terrassen

Dej til 4-5 pizzaer

  • ¼ liter koldt vand
  • 20 g gær
  • 300 g god durummel
  • 125 g mel – Semola eller Polenta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

Bland vand, gær og sukker sammen.

Tilsæt herefter halvdelen af durummelet og al semola/polentaen.

Æltes til der ikke er flere klumper i.

Tilsæt salt og olie og ælt videre.

Tilsæt resten af melet over to omgange og ælt i 10-15 minutter.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i køleskabet, gerne natten over, men minimum en times tid.

Skær dejen ud i 4-5 boller, ælt dem til de er spændstige og læg dem på en bakke til efterhævning en times tid i køleskabet.

Herefter er bollerne klar til at blive rullet ud i ca. 25 cm diameter.

Læs også: Lækker suppe med kantareller

Tomatsovsen

  • ½ rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk tomat
  • 1 dåse flåede tomater
  • ½ håndfuld frisk basilikum med stængler
  • 4 stængler timian, helst frisk
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 2-3 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • Blend alle ingredienser sammen – hvis du bruger tørrede krydderurter, skal de først tilsættes, efter sovsen er blendet.
  • Smag til med salt og peber.
  • Brug en god skefuld tomatsovs per pizza.

Fyldet

Pluk frisk mozzarella og fordel jævnt over bunden sammen med oregano og dit favoritvalg af fyld – en lækker kombi kunne være små ansjoser, tyndtskivet hvidløg og sorte oliven uden sten.

Læs også: Påskegodter i gul og orange – Småkagepåskekyllinger

Tekst  Gorm Wisweh for Morsø Living

Foto  Morsø Living