Rabarber Midsommer Cocktail med lavendel

Denne lækre midsommer cocktail med rabarber og lavendel kan forberedes nogle dage i forvejen, så den bare skal mixes sammen, når det er cocktailtid

Det skal du bruge

5 kviste lavendel, klemmes lidt med en morter
1/2 flaske (375 ml) tør Vermouth

4-6 cl rabarbersirup
10 cl. Lavendel-Vermouth
12 cl gin
Isterninger
1 stor rabarberstængel, tyndt skåret i strimler

Læs også: Sommercocktails

Sådan gør du

Lavendel-Vermouth 

Klem lavendelkvisten lidt med morter og læg det i en halv fyldt flaske vermouth eller bland det i en krukke eller syltetøjsglas. Lad blandingen stå på køl, i 3-5 timer (eller 2-6 dage  for en rundere smag). Hæld igennem en fintmasket si, når den skal bruges.

Klem lavendel lidt i en morter


Lav 1 portion Rabarbersirup – find opskriften på Rabarber Mojito

 

Rabarber sirup

2 glas Rabarber Midsommer Cocktail

Kombiner 10 cl. Lavendel-Vermouth, 4-6 cl rabarbersirup, gin og 2 håndfuld isterninger i en Magrethe-skål og rør i skålen så væsken hurtigt køler ned.

Hæld cocktail i to glas med store is-terninger i. 

Rabarberstængel kan skæres i strimler med kartoffelskralderen til pynt.

Læs også: Lækker hjemmelavet rabarbersorbet

Brug store isterninger

Pynt med rabarber strimler

Tekst  Tim Jespersgaard

Foto  Tim Jespersgaard