Rilette lavet af pulled pork rester
Lav en lækker rilette af resterne af din pulled pork
Hvis du har rester tilbage af pulled pork, eller nakkekam kan du sagtens trylle dem om til noget helt andet.
Rillette er fransk og laves af mange forskellige former for kød bl.a. gris, vildt, and, gås og kanin.
Hvis du ikke kender til rillette kan det sidestilles med paté, men her er det kød som er tilberedt i andefedt.
Læs også: Madspild: Smider du også penge i skraldespanden?
Tryl rester om til noget nyt og spændende
Der findes utallige opskrifter og den her er mere en vejledning til, at få tryllet dine rester om til noget nyt og spændende.
Sådan gør du
1 del andefedt til 4 dele kød, koges op og småsimrer til det er lækkert mørt og kødet trævler.
Tilsæt laurbær og knust enebær under kogningen.
Du kan enten hælde kød og fedt op i keramikskåle eller i en form som jeg har gjort det på billedet. Formen beklædes med bagepapir og derefter hældes den varme rillette ned i formen.
Sæt den på køl til dagen efter. Nu kan der skæres skiver af riletten.
Server den evt. med skiver af ristet brød, cornichoner, grov sennep og syltede løg.
TIP: Du kan selv lave de syltede rødløg.
Skær rødløg i skiver og læg dem i en helt almindelig syltelage, som du også kan bruge til rødbeder, agurker og stegte sild.
Lad dem trække min. 24 timer.
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Gry Sara Windelev