Risalamande med skovbær og letsaltet karamel

Ryk nænsomt ved traditioner for risalamande ved at tilføje nyt og spændende tilbehør

Juletraditioner – vi har dem alle. Eksempelvis er det hjemme hos mig en dødssynd at komme kanel og appelsin i rødkålen; hjemme hos dig er det sikkert noget andet, der kan få gang i ophedede traditions-diskussioner. Skal der ændres noget, skal det gøres nænsomt. Her får du opskriften på en klassisk risalamande med nyt og friskt tilbehør.

Læs også: Rabarbermuffins med lakrids

 

Risalamande med skovbær og letsaltet karamel 

  • 1 portion base til risalamande – se opskrift nedenfor
  • ½ l piskefløde
  • 50 g hakket mørk chokolade
  1. Pisk fløden, hak chokoladen og vend det sammen med basen.
  2. Server risalamanden kold med skovbærsaucen og karamelsaucen.

Base til risalamande

  • 180 g grødris
  • 1 l sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 80 g sukker
  1. Kog det hele op, og lad det småsimre i 20-25 minutter under hyppig omrøring.
  2. Sluk, kom låg på gryden, og stil den på køl.

Kan med fordel laves dagen før.

Læs også: Rabarbermuffins med lakrids

Letsaltet karamelsauce

  • 100 g sukker
  • 50 g muscovadosukker eller brun farin
  • 1 dl piskefløde
  • ½ tsk. fint salt
  1. Det hele koges i ca. 20 minutter.

Skovbærsauce

  • 300 g skovbær
    • 50 g sukker
    • Majsstivelse
  1. Kog det hele op og jævn saucen med lidt majsstivelse

TIP. Brug resten af skovbærsaucen som marmelade.

Læs også: Brie med rosmarinhonning, brombær og valnødder

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen