Risalamande med skovbær og letsaltet karamel
Ryk nænsomt ved traditioner for risalamande ved at tilføje nyt og spændende tilbehør
Juletraditioner – vi har dem alle. Eksempelvis er det hjemme hos mig en dødssynd at komme kanel og appelsin i rødkålen; hjemme hos dig er det sikkert noget andet, der kan få gang i ophedede traditions-diskussioner. Skal der ændres noget, skal det gøres nænsomt. Her får du opskriften på en klassisk risalamande med nyt og friskt tilbehør.
Læs også: Æble-pæresmør
Risalamande med skovbær og letsaltet karamel
- 1 portion base til risalamande – se opskrift nedenfor
- ½ l piskefløde
- 50 g hakket mørk chokolade
- Pisk fløden, hak chokoladen og vend det sammen med basen.
- Server risalamanden kold med skovbærsaucen og karamelsaucen.
Base til risalamande
- 180 g grødris
- 1 l sødmælk
- 1 vaniljestang
- 80 g sukker
- Kog det hele op, og lad det småsimre i 20-25 minutter under hyppig omrøring.
- Sluk, kom låg på gryden, og stil den på køl.
Kan med fordel laves dagen før.
Læs også: Jordbærspyd
Letsaltet karamelsauce
- 100 g sukker
- 50 g muscovadosukker eller brun farin
- 1 dl piskefløde
- ½ tsk. fint salt
- Det hele koges i ca. 20 minutter.
Skovbærsauce
- 300 g skovbær
• 50 g sukker
• Majsstivelse
- Kog det hele op og jævn saucen med lidt majsstivelse
TIP. Brug resten af skovbærsaucen som marmelade.
Læs også: Ismageriet som i de gamle dage
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Line Falck Christensen