Risengrød med hvid chokolade og rabarberkompot

Risengrød med et twist

Klassisk risalamande eller risengrød for femte gang i løbet af decembers mange julefrokoster og julekomsammener kan jo godt gå hen og blive lidt kedeligt, så her får du en ny variation med rabarber og hvid chokolade.

Læs også: Hjemmelavede butterdejstarteletter med bær, creme Anglaise og chokoladesauce

 

Risengrød med hvid chokolade og rabarberkompot

Alle opskrifterne er til ca. 4 personer

  • 1 portion base til risalamande – se opskrift nedenfor
  • 100 g hvid chokolade.

Sådan gør du

  1. Kog basen ca. 10 minutter længere, og vend hakket hvid chokolade i grøden.
  2. Server den lun med rabarberkompotten, gem evt. lidt af den hakkede hvide chokolade og drys det på toppen sammen med lidt vanilje. 

Base til risalamande

  • 180 g grødris
  • 1 l sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 80 g sukker
  1. Kog det hele op, og lad det småsimre i 20-25 minutter under hyppig omrøring.
  2. Sluk, kom låg på gryden, og stil den på køl.

Kan med fordel laves dagen før.

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 100g sukker
  1. Det hele koges op i en gryde, kom ½ dl vand i bunden. Kog det ca. 8-10 minutter .

TIP. Du kan bruge resten af rabarberkompotten til et ostebord

Læs også: Risalamande med skovbær og letsaltet karamel

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen