Risotto med muslinger, friske æbler og safran

En muslingefond tager bare 10 minutter at lave, så her får I en opskrift på risotto med muslinger, friske æbler og safran

Dampede muslinger:

• 2 kg blåmuslinger/linemuslinger

• 1 stor gulerod

• 2 fed hvidløg

• 1 løg

• 3 dl hvidvin

• 2 dl æblejuice

• 20 g smør eller 2 spsk god olivenolie

• salt og peber

Se også: Risotto trin for trin

Risottoen:

• 2 spsk olivenolie

• 1 finthakket løg

• 1 fed hvidløg

• 2 stilke bladselleri

• 20 g skrællet ingefær

• 400 g risottoris

• 1 dl hvidvin

• 1 l muslingefond

• 50 g fintrevet parmesan

• 30 g smør

• 1 knivspids safran (kan undlades)

• 1 æble, gerne syrligt

• friskhakket persille

Fremgangsmåde muslinger:

Muslingerne renses i koldt vand. Fjern skægget i siden på muslingerne, de ødelagte kasseres. Er der åbne muslinger, skal de have et let tryk. Lukker de sig, kan de bruges. Forbliver de åbne, kasseres de.

Halver guleroden og hvidløg og skær dem i tynde skiver. Hak løget fint.

Kom smør eller olivenolie i en gryde. Gryden skal have en sådan størrelse, at muslingerne kun fylder halvdelen.

Sautér gulerod, løg og hvidløg et par minutter og kom muslinger, hvidvin og æblejuice samt salt og peber i gryden. Læg låg på og damp muslingerne i ca. tre minutter, ryst gryden let et par gange.

Sluk for muslingerne og lad dem køle lidt af i gryden. Suppen/fonden sigtes nu fra og muslingerne pilles ud af deres skal.

Gem nogle muslinger med skal til at pynte risottoen med.

Læs også: Rødbedetatar, østers, æblecreme og bacon

Fremgangsmåde risotto

Hak løg, hvidløg, selleri og ingefær fint, sautér det i en gryde ved middelvarme i ca. fem minutter, til løgene er klare i det. Kom salt og peber i.

Kom risene i en gryde og sautér i cirka et minut, til risene er lettere transparente. Kom vin i gryden og derefter muslingefonden lidt efter lidt.

Når risene er al dente (med bid), kommes smør og fintrevet parmesan i. Når ost og smør er rørt godt ind i risottoen, kommes de pillede muslinger, fint hakket æble og safran i. Smag til med salt og peber.

Ved servering pyntes risottoen med muslinger i skal og friskhakket persille.

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen