Rødbede- og gulerods råkost med ingefær og citrus
Om vinteren skal det være sundt og hvad er bedre end en råkost
Vi starter på en frisk efter nytår, og har en masse gåpåmod, men hvad med inspirationen? Halter den?
Og har du svært ved at se mulighederne i grøntsagerne. Så har jeg her opskrifterne på en lækker råkost, som jeg lavede i den forgangne uge.
En god idé at lave større mængder, så er der både til madpakken og aftenmaden.
Læs også: Rødbedetatar, østers, æblecreme og bacon
Rødbede- og gulerods råkost med ingefær og citrus
3 store gulerødder
1 stor rødbede
20g skrællet ingefær
1 citron
1 appelsin
Eventuale et bundt kørvel
Sådan gør du
Skræl gulerødderne og rødbeden og riv dem. Riv ingefær og skallen af citrusfrugterne fint.
Vend det hele sammen og pres saften fra citrusfrugterne udover, smag til med salt og peber hvis det ønskes.
Drys evt. med hakkede krydderurter. Jeg brugte kørvel.
TIP. Kan sagtens laves dagen før, den bliver kun bedre af, at ligge og trække.
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Gry Sara Windelev