Rødbede- og gulerods råkost med ingefær og citrus 

Om vinteren skal det være sundt og hvad er bedre end en råkost

Vi starter på en frisk efter nytår, og har en masse gåpåmod, men hvad med inspirationen? Halter den?

Og har du svært ved at se mulighederne i grøntsagerne. Så har jeg her opskrifterne på en lækker råkost, som jeg lavede i den forgangne uge.

En god idé at lave større mængder, så er der både til madpakken og aftenmaden.

Læs også: Spicy gulerodssuppe med citrongræs og kokos

Rødbede- og gulerods råkost med ingefær og citrus 

3 store gulerødder

1 stor rødbede

20g skrællet ingefær

1 citron

1 appelsin

Eventuale et bundt kørvel

Sådan gør du

Skræl gulerødderne og rødbeden og riv dem. Riv ingefær og skallen af citrusfrugterne fint.

Vend det hele sammen og pres saften fra citrusfrugterne udover, smag til med salt og peber hvis det ønskes.

Drys evt. med hakkede krydderurter. Jeg brugte kørvel.

TIP. Kan sagtens laves dagen før, den bliver kun bedre af, at ligge og trække.

Læs også: Kylling med appelsinsyltetøj, sesam og ingefær

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Gry Sara Windelev