Rødbedetatar, østers, æblecreme og bacon

Lækker forret til festmiddagen med rødbedetatar og østers

Østers og rødbede ligger lidt inden for den samme smagsoplevelse for mig. Tataren er blød og saftig som østers, og jodsmagen fra dem begge udfordres af æbler og bacon.

Læs også: Dyrkning af frugt

Forret til 4 personer

1 spsk finthakkede cornichoner

1 spsk finthakket skalotteløg

2 østers eller flere pr. person

2 toppede spsk yoghurt af ko eller ged

1 madæble

1 spsk ristede tern af bacon

1 spsk hakket purløg

Læs også: Glaseret selleri i cider med æbler, bacon og kørvel

Rødbedetatar

150 g rå, skrællede rødbeder

150 g kogte rødbeder

2 spsk worchestersauce

1 tsk balsamicoeddike

1 fed hvidløg

salt og peber

Rødbedetataren kan forberedes i god tid og opbevares i køleskabet par dage.

Anvend kødhakker,foodprocessor eller et rivejern til at hakke/rive de rå og kogte rødbeder.

Smag til med worchestersauce, balsamico, reven hvidløg, salt og peber

Mængdeangivelsen er vejledende, vær ikke bange for at krydre godt.

Opbevares rødbedetataren før brug, “spiser” rødbederne smagen og skal derfor genkrydres før anvendelse.

Lidt før serveringen kommes tataren i en sigte og drænes for noget af saften.

Tilsæt hakkede cornichoner og skalotteløg.

Åbn østers og sam saften. Hak selve østerskødet.

Yoghurt blandes med østerssaft, østerskød og reven æble til en blød creme.

Portionsanret tataren med østers-æblecreme og drys retten med bacon og purløg. Ekstra østers kan bydes til samt ristet mørkt brød.