Rørt tatar med stenbiderrogn og sprøde grøntsagschips

Tatar er altid lækkert, men rører du den med stenbiderogn, får du en lettere og lidt mere interessant ret – spis den med lækre sprøde grøntsagschips til.

Hvis du vil spare penge, kan du rense den selv ved at komme hinden med rogn i en skål med vand og røre rundt med et piskeris. Piskeriset fanger hinderne, som du skal smide ud. Når alle hinderne er fjernet, hælder du rognen op i en si, og drysser med lidt salt, sukker og peber.

Rørt tatar med stenbiderrogn og sprøde grøntsagschips

Opskrift til 2 personer

  • 200 g tatar af oksekød
  • 20 g hakket rødløg
  • 30 g ægte mayonnaise
  • 15 g kapers (evt. store kapers til pynt)
  • 2-4 dråber Tabasco eller anden stærk chilisauce
  • Estragon af ca. 5 stængler
  • Skal af ½ økologisk citron
  • Ca. 30 g stenbiderrogn

Rør tataren med rødløg, mayonnaise, kapers, chili, hakket frisk estragon og fintrevet citronskal.

TIP. Lav gerne din egen mayonnaise, eller køb den, du bedst kan lide, og kom en god teskefuld Dijon-sennep i.

Læs også: Spaghetti med stenbiderrogn

Grøntsagschips

  • 1 stor jordskok
  • 1 tyk rødbede
  • 4 store blade grønkål
  • Fint salt
  • Olivenolie

Sådan gør du

  1. Skræl jordskok og rødbede. Snit dem fint, ca. 2 mm tykke. Pluk grønkålsbladene i 4 lige store stykker.
  2. Vend grøntsagerne i olie og fint salt i en skål – hver for sig, da rødbeden smitter af.
  3. Bag grøntsagerne i ovnen ved 120 grader i ca. 25 minutter. Vend dem, og bag dem yderligere 25 minutter.
  4. Tag en ud og lad den køle helt, af så du kan tjekke, om den har den perfekte sprødhed. Hvis ikke, så giv dem 10 minutter mere.

TIP. Lav gerne mange flere, og byt dem ud med dine franske kartofler.

Grønkålschips smager rigtig godt, hvis du vender dem i lidt eddike, salt, olie og sukker, inden du bager dem.

Læs også: Crostini med stenbiderrogn i rygeostecreme

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen