Rosmarin- og honningmarineret walisisk lammemørbrad med grønkålssalat

Walisisk lammemørbrad laves af kød fra dyr, der har fået masser af frisk luft, rent kildevand og frisk græs

Walisisk Lam er certificeret med den prestigefyldte Beskyttet Geografisk Betegnelse (BGB) af Europa-Kommissionen, som er forbrugernes sikkerhed for, at lammene er født og opdrættet i Wales, hvor de har levet frit og boltret sig i sunde og naturlige omgivelser under kyndig pleje af landmænd.

Der findes et hav af muligheder for lækre og spændende opskrifter med lam. I Danmark forbinder vi ofte lam med grillmad, men marineret lammemørbrad med grønkålssalat er lækkert i efterårsmånederne.

Læs også: Grønkåls- og valnøddepesto

Rosmarin- og honningmarineret lammemørbrad med grønkålssalat

Opskriften er til 4 personer

Det skal du bruge

4 lammemørbrad

2 spsk. Honning

2 stængler rosmarin

300g fintsnittet grønkål

2 avokadoer

50g. Ristede mandler

1 økologisk citron

Olivenolie

Sådan gør du

Mariner mørbraderne i honning og finthakket rosmarin ca. 2 timer.

Krydder dem med salt og peber, brun dem på panden og steg dem færdig i ovnen 6-8 minutter ved 180 grader.

Lad dem hvile i 5 minutter.

Rist mandlerne i ovnen 8 minutter ved 180 grader.

Vend den fintsnittede grønkål med lidt olivenolie, salt, peber og revet skal fra citronen.

Læg kålen ud på et fad. Skær avokadoen i tern og pers citron saften ud over. Fordel avokadoternene henover kålen.

Skær lammemørbraderne i skiver og fordel med på fadet, drys med de ristede mandler og kom til sidst mojo-saucen på som dressing.

Mojo

400g rød peber ca. 3 stk.

50g ristede mandler

1 fed hvidløg

140g soltørrede tomater i olie

1 spsk. Rødvinseddike

½ dl. Sød chilisauce

Rist mandlerne i ovnen ca. 8 minutter ved 180 grader.

Rens og skyl peberfrugterne.

Blend mandler og hvidløg, kom de soltørrede tomater i og blend det sammen.

Til sidst kommer du eddike, peber frugter og chilisauce i.

Læs også: Grillet lammemørbrad – med sprøde krydderurter og hvidløg

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen