Ingredienser til 4 pers.

• 300 g afpudset lammefilet

• 1 spsk salt

• 1 spsk sukker

• 1 spsk korianderfrø

• 1 spsk tørret rosmarin

Fremgangsmåde

Bland salt, sukker, korianderfrø og tørret rosmarin og gnid det godt ind i lammefileten. Læg den i en frysepose og kom den i køleskabet. Lad den trække i 2-3 døgn, vend den hver dag, men lad den blive i posen.

• 1 salathoved eller 2 halve f.eks. friseé og lolo bionda

• 1 agurk

• 1 tsk olivenolie

• 1 tsk rosenpeber

• 1 dl græsk yoghurt

• 1 tsk wasabipulver

• En håndfuld friske mynteblade

Skyl og pluk salaten i mundrette stykker. Skær agurken i tynde skiver og læg dem i bunden af fadet eller på en tallerken, hvis den skal serveres som portionsanrettet forret. Læg lammefilet skåret i tynde skiver, oven på agurken.

Vend olivenolien rundt i salaten og byg den forsigtigt op, så den får lidt fylde. Stik mynteblade ind hist og her i salaten.

Rør græsk yoghurt sammen med wasabi og smag til med lidt salt. Hvis du ikke kan få wasabi, kan du bruge revet peberrod.

Fordel wasabiyoghurten i små klatter rundt på salaten og drys med rosenpeber (kan undlades). Du kan evt. komme lidt tynde flager af Vesterhavsost på salaten også, brug din kartoffelskræller til at lave flagerne med.

Se hvordan du laver dine egne rugbrødscroutoner her

Læs også: Vietnamesisk inspirerede ribben

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen