Salat med rødkål, kylling, avocado og nødder

Salat med rødkål, kylling, avocado, chili, syltede løg, valnødder, figen, hvide bønner, brøndkarse og vinaigrette

Opskriften på denne lækre salat med rødkål stammer fra kogebogen “Den store antiinflammatoriske kostguide” (Forlaget Muusmann) – en bog der viser vejen mod an antiinflammatorisk livsstil der modvirker velfærdssygdomme, ønsker større overskud i hverdagen og at kunne holde til udfordrende træning uden at gå i stykker.

Læs også: Sådan holder du din guacamole frisk og grøn i flere dage

 

Opskrift på salat med rødkål og mange andre gode sager

Det skal du bruge

2 spsk udblødte og kogte

Hvide bønner – kog gerne en større portion og hav et lager i fryseren i en plastikpose.

1 spiseskefuld syltede rødløg, se opskrift nedenfor

2 halve valnøddekerner (en halv valnøddekerne er det halve af indholdet i en hel valnød)

1 kyllingebrystfilet

Lidt ekstra jomfruolivenolie

Havsalt og friskkværnet sort peber

1⁄4 tsk stødte, tørrede chiliflager

En stor håndfuld friséesalat

75 g fintsnittet rødkål

1⁄2 avocado

Citron

1⁄2 figen

1 spsk dressing, se opskrift nedenfor

en lille håndfuld brøndkarse

1 Rist nødderne let på en tør pande.

2 Skær kylling i mindre stykker og steg dem i lidt

olivenolie, krydr med salt, peber og chili.

3 Gør salat og kål i stand.

4 Skær avocado og dryp med citron. Skær figen.

5 Anret salat og kål med kylling, bønner, dressing,

nødder, syltede løg, avocado, figen og brøndkarse.

Læs også: Kylling med appelsinsyltetøj, sesam og ingefær

Syltede rødløg

250 g rødløg, 1. dl æbleeddike, 50 g akaciehonning eller agavesirup og 2 tsk havsalt.

Pil løgene og skær dem i fine både, marinér dem i de øvrige ingredienser, og stil dem på køl.

De 50 g akaciehonning eller agavesirup vælter ikke den antiinflammatoriske livsstil, da man jo ikke drikker marinaden. Og det sursøde islæt i denne salat gør klart en forskel.

Dressing

1 spsk grov dijonsennep, 1/2 dl hvidvinseddike, havsalt, 2 dl koldpresset rapsolie, friskkværnet sort peber

Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur. Pisk sennep med eddike og salt. Fortsæt piskning mens olien tilsættes i en tynd uafbrudt stråle, indtil dressingen er mættet. Smag til med salt, peber, evt. ingefær, hvidløg og/eller skalotteløg

Næringsindhold per person

Energi 493 kcal Ø Protein 32,7 g Ø Fedt 28,3 g Ø Kulhydrat 32,1 g Ø Kostfibre 9 g

Læs også: Grønne bønner med bagte rødløg og sennepsdressing 

Opskriften på denne salat er bragt i samarbejde med Forlaget Muusmann og er taget fra bogen “Den store antiinflammatoriske kostguide”  af Martin Kreutzer og Anne Larsen. Bogen er på 272 sider og koster 299,95 kr. Du kan købe bogen her.

Tekst  Martin Kreutzer og Anne Larsen

Foto  Miklos Szabo