Salat med røget makrel og estragon vinaigrette

Ingredienser:

  • 1 salathoved
  • 2 fileter røget makrel
  • 4 æg
  • 2 skiver rugbrød
  • 1 rødbede
  • 1 rødløg
  • Olivenolie
  • Estragon vinaigrette (se opskrift nedenfor)

Fremgangsmåde:

Skyld og tør salaten. Bræk den 
i passende stykker.

Skræl rødbeden og brug et mandolinjern til at snitte den i fine skiver på ca. 1 mm. Har du ikke mandolinjern, kan du bruge en kartoffelskræller til at snitte strimler af rødbeden. Vend rødbedeskiverne i lidt olie.

Skær rugbrød i tern og rist dem 
i ovnen eller på panden med lidt 
olivenolie og salt til de er sprøde. Kom dem på køkkenrulle så lidt 
af olien suges op.

Kom dine æg i kogende vand 
i 7 ½ min. Køl æggene af med 
det samme.

Vinaigrette

Ingredienser:

  • 1 spsk Dijonsennep
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk hvid balsamico eller hvidvinseddike
  • 1 dl smagsneutral rapsolie
  • En håndfuld hakket frisk estragon

Fremgangsmåde:

Kom sennep, salt og eddike i en blender, tænd, og hæld langsomt olien i.

Blendes til en tyk cremet masse.

Tag vinaigretten ud af blenderen og kom hakket estragon i. Du kan sagtens bruge andre friske krydderurter.

Anret nu salaten på et fad, bræk makrellen i små stykker, drys med rødbedeflager, hakket rødløg, 
kvarte smilende æg, rugbrødstern 
og estragon vinaigrette.

Opskriften her er taget fra bogen “Sammenskudsgildet”, skrevet af Gry Sara Windelev. Du kan finde bogen på Grysgryder.dk

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  line Falck Christensen

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.