Salat Nicoise med vildlaks
Salat Nicoise er en klassiker normalt serveret med frisk tun.
Tun er dog ret dyrt og jeg synes det er en god idé, hvis vi engang imellem hopper tunen over, og spiser en anden fed fisk.
Når jeg skal have et godt stykke laks, går jeg helst udenom den opdrættede og køber vild laks. Jovist, den koster mere, men er det hele værd. Du kan faktisk få den på frost fra flere supermarkeder, hvor den koster ca. 45,- for 4 stykker og det er jo ikke så galt.
Du kan købe vildlaks under navnet alaskalaks i Danmark, og den er MSC-certificeret, det vil sige, den er fisket miljøvenligt og bæredygtigt.
Kan du ikke få vildlaks, så køber du bare den almindelige.
Her får du min opskrift på salat nicoise med laks.
Ingredienser
400 g laks
200 g grønne bønner
200 g cherry tomater
200 g kogte kartofler
1 salathoved
4 smilende æg
150 g gode sorte oliven
1/2 hakket rødløg
2 spsk. kapers
Læs også: Opskrift | Forårssalat med quinoa og frugt
Fremgangsmåde
Smør et ovnfast fad med lidt olie og drys fadet med salt og peber. Læg laksen ned i fadet med skindsiden opad.
Bag laksen i ovnen 25 min. ved 90 grader.
Pil skindet af laksen når den er færdig.
Anret salaten på et fad, og byg den op med salat i bunden, og derefter alt fyldet, laksen brækker du i stykker og fordeler over salaten, kom lidt dressing på, en håndfuld hakket bredbladet persille og drys tilsidst med kapers.
Server resten af dressingen ved siden af.
Dressing
2 spsk. kapers
1 spsk. dijon sennep
2 spsk. estragoneddike eller hvidvinseddike/hvid balsamico
Salt og peber
ca. 1 dl. smagsneutral olie
Kom kapers, sennep, eddike, lidt salt og peber i en blender og blend det hele sammen. Hæld langsomt olien i, i en tynd stråle.
TIP. Kom evt. frisk estragon i eller andre krydderurter du synes om
Læs også: Græskartrifli med skumfidusmousse
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Gry Sara Windelev