Hvad med den der flaske vin som vi åbnede weekenden, og ikke fik drukket det hele af? Den skal bestemt gemmes og bruges i mad.

Du kan selvfølgelig bruge den i sauce og marinader, med også i meget andet.
Her får du opskriften på en af mine yndlings sandwich, hvor jeg har brugt min vinrest og ramsløg i frikadellerne.

Læs også: Smørrebrød med urtesaltet torsk, perleløg og dild-mayonnaise

Okse- og svinefrikadeller med ramsløg og vin

ca. 30 stk.

800 g hakket okse og svinekød
1 tsk. tørrede chiliflager
2 tsk. salt
2 hakkede løg
3 æg
1 1/2 dl. hvid- eller rødvin
En god håndfuld frisk hakket ramsløg
4 spsk. rasp gerne rubrødsrasp
50 g. revet ost gerne Vesterhavsost eller anden god dansk fast ost.
1 dl. vand

2015-03-14 13.37.07

Rør hakket okse og svinekød med tørrede chiliflager og salt.
Kom de hakkede løg, æg, hvid- eller rødvin og frisk hakket ramsløg i og vend det hele sammen. Tilsidst kommer du rasp, revet ost og vand i.
Rør farsen sammen og steg frikadellerne i olie.

2015-03-14 14.14.52

Du kan også erstatte ramsløg med persille og 2 fed hvidløg.
Hvis du laver dellerne mere runde i det, er de rigtig gode i pasta med tomatsauce, eller de langtidsbagte tomater med friske krydderurter.

Hvis du ligger inde med noget godt hjemmebagt surdejsbrød, er det bestemt det du skal bruge, men et godt flute er også fint, ristet rugbrød eller dit yndlingsbrød.

Smør brødet med persillepesto, kom salat frikadeller og de langtidsbagte tomater i og sæt så tænderne i min yndlingssandwich.

Læs også: Juleslik som sjove snelandskaber

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.