Drengene og jeg bagte sammen de her gulerodsbrød og fyldte dem med tunsalat og æggesalat. De er en rigtig god idé til påskefrokosten, hvor børnene hellere vil lege, end at sidde til bords med de voksne.

Ingredienser til 8 stk.

  • 1 pakke vafler
  • Sølvpapir

Dej:

  • 1/2 pakke gær
  • 2 1/2 dl. Mælk
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl. grahamsmel
  • 4 dl. hvedemel
  • 50 gram fintrevet gulerod
  • 1 tsk. salt med top

Gulerodsbrød

Læs også: Lammeculotte

Sådan gør du:

Lun mælken til ca. 30 grader eller til den er håndvarm.

Opløs gæren i mælken.

Tilsæt olivenolie, mel og revet gulerod i. Ælt dejen godt igennem.

Kom salt i dejen og ælt det godt ind.

Lad dejen hæve i minimum 30 minutter.

Del den i 8 lige store stykker og rul dem ud i lange tynde pølser.

Pak sølvpapir omkring vaflerne og sno dejen om dem, start for neden af vaflerne. Lad dem hæve ca. 20 minutter og bag dem i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Hvis du gerne vil have orange brød, kan du enten blande rød og gul frugtfarve, eller gurkemeje, vand og lidt rødbedesaft, som du pensler brødene med.

Hvis ikke de skal være orange, pensler du dem bare med æg.Gulerodsbrød