De lækre smoothies med røde sommerbær er fulde af vitaminer og tager kun 5 minutter at lave. Husk at koge bærrene først, hvis du bruger dem frosne.

Hindbærsmoothie

Ingredienser til 2 portioner

200 g frosne hindbær*

1 stor banan, ca. 90 g skrællet vægt

1 stor spsk koldslynget honning

1 usprøjtet citron

1 stor spsk cashewnøddesmør

½ tsk vaniljepulver

3½-4 dl mandelmælk**

1 lille håndfuld estragon

Sådan gør du

Kom bær, den skrællede banan, honning, fintrevet appelsin- eller citronskal, hen­holdsvis cashewnøddesmør eller piskefløde, vaniljepulver og mandelmælk i en blender.

Skyl og slyng estragon, kom alle blade samt de fine stængler i, kasser kun de groveste stængler.

Blend, til du har en lækker cremet smoothie.

Læs også: Lav din egen dyrk-selv pizza og server med frisklavet iste

Hindbærsmoothie

Jordbærsmoothie

Ingredienser til 2 portioner

200 g frosne jordbær*

1 stor banan, ca. 90 g skrællet vægt

1 spsk koldslynget honning

1 usprøjtet appelsin eller citron

½ dl piskefløde

½ tsk vaniljepulver

3½-4 dl mandelmælk**

6-8 store dobbeltskud basilikum

Kom bær, den skrællede banan, honning, fintrevet appelsin- eller citronskal, hen­holdsvis cashewnøddesmør eller piskefløde, vaniljepulver og mandelmælk i en blender.

Kom yderligere en teskefuld citrussaft i blenderen. Aftør basilikum med et fugtigt klæde, og kom også den i. Brug endelig også stilkene.

Blend, til du har en lækker cremet smoothie.

* Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man koger alle frosne bær i to minutter før brug. Det gælder især til små børn og gamle mennesker. Vi bruger selv flittigt frosne bær uden at koge dem først, men vælger du at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger, foreslår vi, at du gør som følger: Kog bærrene op, lad dem koge to minutter, og tag gryden af varmen. Hæld dem straks i en kold, gerne flad skål af stål eller keramik, så afkøler de hurtigere. Når de er helt afkølede, kan du bruge dem i smoothien, men tilsæt da også en håndfuld isterninger, og frys eventuelt på forhånd bananen i skiver. Alternativt kan du fryse bærblandingen igen, det gøres lettest fladt i fryseposer, for så går det hurtigt, og så er de nemme at ‘brække af’ til senere brug.

** Alternativt kan du vælge en hvilken som helst anden plantemælk.

Læs også: Sommeren kalder på mønstret farvemix

Jordbærsmoothie

Opskriften er venligst udlånt af Forlaget Muusmann og er uddrag fra bogen ”KRYDDERURTER” af Sandra Pugliese.

Tekst  Sandra Pugliese

Foto  Forlaget Muusmann