Smørrebrød med røgede kartofler, hønsesalat og tørsaltet bacon

Det ultimative stykke smørrebrød med gode danske råvarer

Det bliver vist ikke mere dansk, end et stykke smørrebrød med kartofler, hønsesalat og bacon. Her i vinteren hvor kartoflerne er knapt så interessante, kan du med fordel røge dem og få ekstra god smag.

Røgede kartofler skal nok helst laves udendørs på grillen, men jeg havde ingen kul ej heller gas, og hvad gør man så? Jeg lavede dem på komfuret i en gryde med emhætten på fuld drøn og alle døre og vinduer åbne. 8 kølige minutter, men hvad gør man ikke for at få et stykke af sit yndlingssmørrebrød.

Læs også: Bagt kartoffelsuppe med selleri og kylling

 

Sådan røger du selv dine kartofler

Røgede kartofler

Min fiskemand, Bjarne, var så sød at sælge mig noget flis til at røge med. Det lagde jeg ca. 1 cm. af i bunden af en gammel gryde og kom stanniol oven på.

Røgede kartofler

 

Derefter prikkede jeg huller i stanniolen med en tandstik.

Røgede kartofler

Derefter lagde jeg de næsten færdigkogte kartofler i. (Kartoflerne skal koges til ca. 2 minutter før, de normalt er færdige, dvs. de skal stadig være faste, men ikke rå.) Kartoflerne skal røges i ca. 8 min. under låg. Det skal bare være en let røg, så du skal skrue lidt ned for blusset, når der begynder at komme røg.

Røgede kartofler

Skær de færdige kartofler i skiver.

Røgede kartofler

Kom kartoflerne på et godt stykke rugbrød med hjemmelavet hønsesalat oven på. Top med en skive stegt tørsaltet bacon og drys med purløg til sidst.

PS: Du kan også bruger de røgede kartofler i salater for eksempel sammen med hjertesalat, tomater, forårsløg og en karrydressing.

Læs også: Claus Meyer om fisk, ketchup og sennep til grill

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.