Smørrebrød med urtesaltet torsk, perleløg og dild-mayonnaise
Adam Aamann er kendt for et køkken, hvor alt laves fra bunden. Det gælder også denne opskrift på smørrebrød, hvor tilbehøret er hjemmelavet. Du kan finde Adams opskrifter på dildmayonnaise og syltede perleløg og sennepsfrø her på siden.
Smørrebrød med urtesaltet torsk, perleløg og dild-mayonnaise
Ingredienser til 6 stk. smørrebrød
• 400 g torskefilet
• skal af 1 økologisk citron
• 25 g havsalt
• lidt friskkværnet peber
• 20 g sukker
• 1 dl plukket og skyllet dildkviste
Rimmet torsk
Skær torskefileten fri for ben, skind og urenheder.
Stød dildkviste, citronskal, salt, peber og sukker i en morter eller foodprocessor til en ensartet grøn masse og fordel blandingen på alle sider af torskefileten.
Lad den stå på køl i min. 24 timer og vend den et par gange undervejs.
Anretning
Skær blomkålsbuketterne i 1 cm tykke skiver og steg dem i smør og olie på en meget varm pande i et par min. til de har fået farve og er møre.
Skær torsken i skiver med en skarp kniv og læg dem på rugbrød smurt med lidt af dildmayonaisen.
Kom torskeskiverne ovenpå, derefter de stegte blomkålsskiver og syltede perleløg.
Fordel til sidst syltede sennepskorn og estragonblade ud over.
Du kan se opskrifterne på tilbehør her
Tekst Adam Aamand
Foto Line Falck Christensen