Snoet kardemommering med hasselnøddecreme og hindbær

Opskrift til 10-12 personer

600 g hvedemel
2 tsk. stødt kardemomme
4 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
150 g. blødt smør
2 æg
2 dl. lun mælk
50 g. gær
1/2 – 1 glas hasselnøddecreme
ca. 10 g. frysetørrede hindbær

1 æg til at pensle kardemommeringen med

Bland hvedemel, stødt kardemomme, sukker og salt.
Kom det bløde smør i og rør det ud i tørstoffet.
Tilsæt æg.
Lun mælken så den er håndvarm ca. 35 grader og opløs gæren deri.

Rør det hele sammen til en glat dej og lad den hvile tildækket i 30 minutter.

Læs også: Hurtig lagkage med flødeboller, jordbær og “After Eight”

Sådan laver du en snoet kardemommering

Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en rektangel i en tykkelse på max. 1/2 cm.
Smør nu et halvt til et helt glas hasselnøddecreme på dejen og drys med frysetørrede hindbær.

IMG_8411

Rul dejen til en lang pølse og skær den igennem på langs. Sno nu dejen, saml den og læg den på en bageplade, lad den hæve i 20 minutter.

IMG_8412

IMG_8413

IMG_8414
Pensles med æg og bages på 180 grader varmluft i 25 minutter.

Lad den køle af på en rist og kom evt. list glasur på, hvis du ønsker det.

TIP: Hvis du ønsker at lave små ringe, skal de kun bage i 15 minutter.

IMG_8416

Læs også: Smoothies af røde bær

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Gry Sara Windelev

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.