Sød morgenmadsbowl med kokosris
Sød bowl med kokosris giver en god start på dagen
Det er blevet sæson for morgenmad på terrassen, og det passer perfekt til tidens madtrend, de sunde bowls. Så nap en skål og fyld den med smagen af sommer!
Læs også: Sund is med mango, banan og kokos
Opskrift til 4 personer
• 4 dl jasminris
• 4 dl kokosmælk
• 2 dl vand
• 1 vaniljestang
• 2 kardemommekapsler
Topping:
• 1 banan
• 25 g blåbær
• 50 g mandler
• 4 spsk chiafrø
• 4 spsk kakaonibs
• 4 spsk kokosflager
• 1 lime
• mynte
• rød syre
1. Skyl risene under koldt vand og kom dem i en gryde med kokosmælk og vand.
2. Flæk vaniljestangen og kom den i gryden sammen med kardemommekapslerne.
3. Kog risen mør i 15-20 min. ved moderat varme.
4. Anret risen i skåle og pynt med bananskiver, blåbær, mandler, chiafrø, kakaonibs og kokosflager.
5. Dryp med limesaft og pynt med mynteblade og evt. rød syre.
Læs også: Spicy gulerodssuppe med citrongræs og kokos
Opskriften på bowl med quinoa og courgette-nudler er bragt i samarbejde med Forlaget Muusmann og er taget fra bogen Morgenmad af Marie Melchior og Betina Hastoft.
Tekst Marie Melchior
Foto Betina Hastoft