Sød bowl med kokosris giver en god start på dagen

Det er blevet sæson for morgenmad på terrassen, og det passer perfekt til tidens madtrend, de sunde bowls. Så nap en skål og fyld den med smagen af sommer!

Læs også: Spicy frugtbowl med yoghurt til sund morgenmad

Opskrift til 4 personer

• 4 dl jasminris

• 4 dl kokosmælk 

• 2 dl vand

• 1 vaniljestang

• 2 kardemommekapsler 

Topping:

• 1 banan

• 25 g blåbær

• 50 g mandler

• 4 spsk chiafrø

• 4 spsk kakaonibs 

• 4 spsk kokosflager 

• 1 lime

• mynte

• rød syre

1. Skyl risene under koldt vand og kom dem i en gryde med kokosmælk og vand. 

2. Flæk vaniljestangen og kom den i gryden sammen med kardemommekapslerne. 

3. Kog risen mør i 15-20 min. ved moderat varme.

4. Anret risen i skåle og pynt med bananskiver, blåbær, mandler, chiafrø, kakaonibs og kokosflager. 

5. Dryp med limesaft og pynt med mynteblade og evt. rød syre.

Læs også: Nisser i kokos

Opskriften på bowl med quinoa og courgette-nudler er bragt i samarbejde med Forlaget Muusmann og er taget fra bogen Morgenmad af Marie Melchior og Betina Hastoft. 

Tekst  Marie Melchior

Foto  Betina Hastoft