Inspireret af det gode forårsvejr, har vi været på udkig efter nogle forfriskende sommercocktails til terrassen.

Med udgangspunkt i urtehaven og den kommende frugtsæson, serverer vi her fem skønne opskrifter. Disse cocktails er udviklet af cocktailbarerne Madam Chu´s og The Union i København til VoresVillas læsere.

Says You

6 cl gin, agurk, koriander, 2 cl lime, 2 cl sukkersirup.

Put lidt agurk i tern i en cocktailshaker, en lille håndfuld koriander, limejuice og sukkersirup.
Mos ingredienserne godt sammen, så smagen kommer frem.
Tilsæt is og gin, ryst kraftigt og hæld igennem en sigte ned i glasset.
Dekorer med en skive agurk.

Sake Sake

3 cl vodka, 3 cl sake, 3 cl rabarbersirup, 2 cl pure af passionsfrugt.

Kom alle ingredienser i en cocktailshaker med is.
Ryst kraftigt indtil shakeren er helt kold.
Hæld igennem en sigte og server i et cocktailglas.

Knowledge

4 cl bourbon whisky, 2 cl litchi likør, mynte, 2 cl lime, 2 cl sukker sirup.

Knus mynte, lime og sukker i bunden af en cocktailshaker.
Tilsæt is, bourbon og litchi likør.
Ryst kraftigt, sigt og server i cocktailglas.

Chu’s Collins

6 cl gin, tern af agurk, knust ingefær, 2 cl lime, lidt sukker, toppet med ingefærøl.

I et højt glas moses agurketern og hakket ingefær sammen med limesaft og sukker.
Fyld op med knust is, tilsæt gin og fyld op med ingefærøl.
Pynt gerne med kandiseret ingefær.

Red Grass

6 cl vodka, friske jordbær, 2 cl lime, 1 cl sukker, citrongræs, knust is, toppet med Champagne.

Mos tre friske jordbær og tre stykker citrongræs på ca 1 cm sammen med limesaft og sukker i et lavt glas.
Fyld op med knust is og vodka og top med Champagne.

Extreme Prejudice

6 cl rom, hindbærpure (frosne bær + 10 pct. sukker), 2 cl lime, 1 cl sukker, basilikum, peber.

Kom basilikum, hindbær, limejuice og sukker i et lavt glas.
Mos godt igennem, så alle smage kommer frem.
Fyld med knust is og tilsæt rom.
For et ekstra sommertwist kan man fylde lidt cider i også.

Lav din egen sirup

Sirup er nemt at lave og kan bruges til meget andet end drinks med alkohol. Du kan bruge den til at lave din egen lemonade, isté eller i lette sommerdrikke med f.eks. danskvand, mynte og lime saft. Du skal bruge: 220 g sukker og 2,5 dl vand (ca. 3,5 dl sirup).

Læs også: Iste til hele familien

Fremgangsmåde

Varm sukker og vand i en gryde til sukkeret er opløst. Når vandet koger, skrues ned for varmen. Lad det simre uden låg i ca. 5 minutter. Tag gryden af komfuret og lad det afkøle.

Rabarbersirup

Samme opskrift som vist ovenfor + 4 rabarber skåret i små stykker. Lagen koges ca. 20 min. Sigt gennem en fin trådsigte eller et vådt klæde.

Tekst  The Union, Madam Chu´s

Foto  Dennis Westerberg (Das Büro)