Det er spændende at finde nye retter med de lækre stenbiderrogn – vi elsker dem med blinis og creme fraiche, men de er også lækre i pastaretter

Spaghetti med stenbiderrogn – Opskrift til 4 pers.

  • 250 g rå spaghetti
  • 100 g hakkede skalotteløg
  • 40 g smør
  • 1-2 fed hvidløg
  • Skal af 1 økologisk citron
  • 100 g creme fraiche 38%
  • 2 dl. pastavand fra den kogte pasta
  • ½ bundt basilikum
  • Ca. 150 g stenbiderrogn

Læs også: Lækker laks til pålæg

 

Sådan gør du

  1. Kog spaghettien i saltet vand. Husk at gemme 2 dl., når du hælder vandet fra.
  2. Sauter skalotteløgene i smør, til de er klare – de skal ikke tage farve.
  3. Kom finthakket hvidløg, revet citronskal og creme fraiche ved, og hæld pastavandet på. Lad det koge op, og vend det rundt med den kogte spaghetti.
  4. Smag til med salt og friskkværnet peber. Kom til sidst frisk hakket basilikum i.
  5. Anret spaghettien på 4 tallerkner, og fordel stenbiderrognen. Pynt evt. med et topskud af basilikummen.

Læs også: Salat Nicoise med vildlaks

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen