Spicy gulerodssuppe med citrongræs og kokos

Lækker spicy gulerodrodssuppe med citrongræs og kokos inspireret af det Thailandske køkken.

Opskrift til 4 personer

• 1 stort løg

• 3 fed hvidløg

• 30 g. skrællet og revet ingefær

• 1 chili uden kerner

• 1 kg skrællede gulerødder, skåret i ca. 2 cm skiver

• 2 dåser kokosmælk

• 2 dåser vand

• 2 stængler citrongræs

• 2 terninger grøntsagsbouillon

Læs også: Marinerede kyllingelår med bagte gulerødder og rødløg

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg og sautér det ca. 5-10 minutter i lidt olie med ingefær og gulerødderne.

Hæld kokosmælk ved og skyl dåserne med vand som du også hælder ved.

Bank den tykke ende af citrongræsset flad, og kom den i suppen med grøntsagsbouillon.

Kog suppen i små 30 minutter og blend det hele.

Smag evt. suppen til med lidt revet økologisk limeskal og limesaft.

Det er en rigtig god suppe til småforkølede efterårsnæser.

Læs også: Hurtig suppe af grøntsagerne fra dagen før

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  line Falck Christensen