Stegt pighvar med grøn papayasalat
Denne ret er en absolut luksus for mig.
Pighvar er dyr, men det er min yndlingsfisk, så jeg må bare til lommerne ind imellem, og betale hvad det koster.
Du sparer selvfølgelig penge ved at købe en hel fisk og filetere den selv. Hvis du har mod på det, får du også en suveræn fond ud af benene.
Grøn papaja kan være svær at finde, men har du et lokalt thaimarket eller lign. finder du den her.
Hvis du ikke kan finde papaya, kan du bruge mango – gå efter de hårdeste, den skal helst være helt grøn. Du skal bruge 2 stk.
De gange jeg jeg har været i Vietnam, har jeg nærmest levet af papayasalat, så sammen med pighvar er det en lille bid af himlen.
Du kan selvfølgelig også bruge en billigere hvidfisk, rejer eller blæksprutter.
Læs også: At fange hornfisk
4 pers. som forret eller 2 pers. som hovedret
1 pighvar eller 4 flotte fileter
1 grøn papaja
2 hoveder hjertesalat
4 forårsløg
1 frisk rød chili fri for kerner eller syltet chili – se opskriften her.
1 spsk. revet frisk ingefær
3 spsk. fiskesauce
3 spsk. ristet sesamolie
2 lime
1 håndfuld frisk grofthakket koriander
Filetér din pighvar og gå igang med salaten.
Skræl papayaen, flæk den på langs og tag kernerne ud.
Snit den i lange strimler med et groft juliennejern eller på et mandolin-jern.
Hvis du ikke har nogle af delene, så brug et groft rivejern.
Læs også: Fiskehoveder er perfekt lokkemad til krabber
Skyl og snit hjertesalaten.
Vask og snit forårsløgene fint.
Vend det hele sammen og blend ingefær, chili, saften af 1 lime, fiskesauce og sesamolie, vend marinaden med salaten.
Steg din pighvar i olie på en rygende varm pande. Ca. 2 min. på hver side afhængigt af størrelsen.
Andret salaten, kom den stegte pighvar oven på, top med hakket koriander og servér limebåde til.
Smager koriander for dig af sæbe, kan du bruge mynte, basilikum eller begge dele.
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Gry Sara Windelev