Sund is med mango, banan og kokos
Er du is-elsker, men bekymrer dig om taljemålet, kan du prøve denne lækre opskrift på sund is med mango, banan og kokos
Ingredienser til ca. 1 l. færdig is
- 2 modne mangoer
- 4 modne bananer
- 1 dåse kokosmælk
Det er meget vigtigt, at frugterne er godt modne og bløde, så har de nemlig en masse sødme og cremet konsistens. Der skal altså være pletter på bananerne, hvis du vil lave denne is.
Læs også: Ovnbagte nektariner med rosmarinhonning og mascarponecreme
Sådan gør du
- Skær frugterne i halvstore tern, og frys dem ned – gerne dagen før du skal lave isen, så de er helt frosne.
- Tag frugterne ud 5-10 minutter før, du skal lave isen.
- Kom dem i en foodprocessor, og kør dem til en samlet masse sammen med den creme, som samler sig i toppen af dåsen med kokosmælk.
- Kom evt. lidt af væsken – altså kokosmælken – i også, hvis isen er svær at få kørt til en homogen masse.
- Kom isen i en beholder og frys den 20-30 minutter inden servering.
Læs også: Nisser i kokos
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Line Falck Christensen