Svinekæber i øl og salvie med solbærsyltetøj
Et glas syltetøj kan holde sig i begrænset tid efter åbning i køleskabet, hvilket for mig resulterer i, at jeg tit må smide det ud, fordi det mugner.
Men syltetøj kan bruges til andet end at komme på dit morgenrundstykke, kom det i en simreret eller smag din sauce til med det, på samme måde som man bruger ribsgelé i saucen til forloren hare.
Svinekæber er for mig noget af det mest smagsfulde og lækre kød, hvis kæberne bliver tilberedt længe nok. De skal være så møre, at du kan skære dem over med en ske, så de skal småsimre i minimum 2,5 timer, men så smelter de også på tungen.
Ingredienser til 4 pers.
ca 800 g svinekæber ( de vejer ca 100 g stykket)
1 stort løg
2 øl
en lille håndfuld hakket frisk salvie
2 spsk. solbærsyltetøj
Fremgangsmåde:
Brun svinekæberne godt i en stegegryde, krydr dem med salt og peber.
Hak og brun dit løg, hæld øl på og kom den hakkede salvie i sammen med solbærsyltetøjet.
Læg låg på gryden og kom den i ovnen i 2, 5 timer ved 180 grader
Du kan selvfølgelig også brune det hele på en pande og komme det i en stegeso, hvis du ikke har en stegegryde med låg, som kan gå i ovnen.
Når kæberne er møre, tager du dem op og jævner saucen, smag den til og kom evt. lidt mere solbærsyltetøj i, hvis du vil have den lidt sødere.
Hvis du gerne vil have flere grøntsager i, kommer du dem med ned til kæberne de sidste 15-20 min.
Til svinekæberne lavede jeg:
Bagt selleri med kørvel
Skræl en halv til en hel knoldselleri og skær den i bjælker på ca. 5 x 1 x 1 cm.
Vend dem i olivenolie og drys med salt og peber.
Bages i ovnen ca. 15 min. på 180 grader
Drys med friskhakket kørvel ved servering.
Hvis du vi have kartofler til, vil jeg anbefale en god kartoffelmos.
Læs også: Pocheret æg med røllike
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Gry Sara Windelev