Syltet chili
Køber du lige som jeg, lidt for mange chili som du ikke rigtig når at få brugt, eller har du grønne fingre, og ligefrem har chiliplanter i vindueskarmen, så sylt dem.
De kan holde sig meget længe i køleskabet, lige så længe som rødbeder og andet syltet grønt. Sukkeret neutraliserer noget af den stærke smag, så de bliver nemmere at spise, medmindre du selvfølgelig har en chili-Klaus i maven.
Læs også: Bagte rodfrugter med sesamdressing
Syltet chili
12 røde chili
ca. 10 stængler frisk timian
1 1/2 dl sukker
3 dl lager eddike
Skyl chilierne. Kog sukker og eddike op, kom timian i og kog videre i 2 minutter.
Hæld den varme lage over chilierne og kom dem i køleskabet i mindst 24 timer inden du bruger af dem.
Læg evt. en lille skål eller tallerken over dem, så de bliver holdt nede i lagen.
Brug dem til salater, varme retter eller spis dem som de er, hvis du er rigtig glad for chili. Lagen fungerer rigtig godt til marinader og dressinger.
Læs også: Chili med kraft
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Gry Sara Windelev