Køber du lige som jeg, lidt for mange chili som du ikke rigtig når at få brugt, eller har du grønne fingre, og ligefrem har chiliplanter i vindueskarmen, så sylt dem.
De kan holde sig meget længe i køleskabet, lige så længe som rødbeder og andet syltet grønt. Sukkeret neutraliserer noget af den stærke smag, så de bliver nemmere at spise, medmindre du selvfølgelig har en chili-Klaus i maven.

Læs også: Bagte rodfrugter med sesamdressing

Syltet chili

12 røde chili
ca. 10 stængler frisk timian
1 1/2 dl sukker
3 dl lager eddike

Skyl chilierne. Kog sukker og eddike op, kom timian i og kog videre i 2 minutter.

2015-03-14 11.03.40

Hæld den varme lage over chilierne og kom dem i køleskabet i mindst 24 timer inden du bruger af dem.

Læg evt. en lille skål eller tallerken over dem, så de bliver holdt nede i lagen.

2015-03-14 11.06.58

Brug dem til salater, varme retter eller spis dem som de er, hvis du er rigtig glad for chili. Lagen fungerer rigtig godt til marinader og dressinger.

Læs også: Chili med kraft

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Gry Sara Windelev

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.