Tarteletter med kantareller a la creme

Tarteletter er en klassiker på de danske spiseborde og et sikkert hit hos både store og små – især om søndagen, som ifølge en COOP-analyse er danskernes helt store tartelet-dag.

Underligt nok spiser vi færrest tarteletter om sommeren, selvom det mest populære tarteletfyld herhjemme er høns i asparges, og vi derfor burde gøre os selv den tjeneste at følge sæsonen for friske asparges i maj og juni.

Læs også: Tørrede grøntsager med stor smag

Opskrift på Tarteletter med kantareller a la creme

Ingredienser til 4 personer – 2 stk. til hver

  • 8 tarteletter
  • 400 g. kantareller
  • 4 dl. piskefløde
  • 1 øko-citron
  • 2 stængler rosmarin
  • 8 skiver bacon

Sådan gør du

  1. Rens kantarellerne og skær dem i mundrette stykker.
  2. Steg de 8 skiver bacon, og brug fedtet til at stege kantarellerne i.
  3. Hak rosmarinen og kom den ved. Hæld fløden på og kog den ind, til den er cremet, og smag til med salt, peber og revet citronskal.
  4. Kom de cremede kantareller i lune tarteletter. Knus den stegte bacon, og drys den henover.

Læs også: Opskrift | Maltvaffel med stenbidderrogn

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen