Tarteletter med kantareller a la creme
Tarteletter er en klassiker på de danske spiseborde og et sikkert hit hos både store og små – især om søndagen, som ifølge en COOP-analyse er danskernes helt store tartelet-dag.
Underligt nok spiser vi færrest tarteletter om sommeren, selvom det mest populære tarteletfyld herhjemme er høns i asparges, og vi derfor burde gøre os selv den tjeneste at følge sæsonen for friske asparges i maj og juni.
Læs også: Rejecocktail
Opskrift på Tarteletter med kantareller a la creme
Ingredienser til 4 personer – 2 stk. til hver
- 8 tarteletter
- 400 g. kantareller
- 4 dl. piskefløde
- 1 øko-citron
- 2 stængler rosmarin
- 8 skiver bacon
Sådan gør du
- Rens kantarellerne og skær dem i mundrette stykker.
- Steg de 8 skiver bacon, og brug fedtet til at stege kantarellerne i.
- Hak rosmarinen og kom den ved. Hæld fløden på og kog den ind, til den er cremet, og smag til med salt, peber og revet citronskal.
- Kom de cremede kantareller i lune tarteletter. Knus den stegte bacon, og drys den henover.
Læs også: Hjemmelavede butterdejstarteletter med bær, creme Anglaise og chokoladesauce
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Line Falck Christensen