Thai Beef Salad
Her får du opskriften på en lækker Thai beef salad, når du mangler sand mellem tæerne og sol på næsen.
Sidder du, lige som jeg, og sukker efter hvide sandstrande med turkisblåt vand og palmetræer? Længes du tilbage til dén ferie i Thailand, hvor du lige sprang 2-3 uger af vinteren over, så synes jeg du skal lave denne salat.
Og hvis ikke, så lav den bare alligevel, for den smager rigtig godt.
Jeg laver den året rundt, men den er især dejlig når det er koldt, fordi jeg altid får en følelse af, at være lidt sund og tættere på palmerne og varmen. Og så kan den spises både som frokost og aftensmad.
Læs også: Påskegodter i gul og orange – Gulerodsmuffins og gulerodstrekanter
Ingredienser:
1 flanksteak
2 rødløg
1 agurk
1 rød chili
1 bundt mynte
1 bundt koriander
1 bundt thai basilikum (kan undlades)
Evt. salat (hjertesalat/friseé)
Dressing:
1/4 saltet lime (brug mere lime saft, hvis du ikke har saltet lime)
1 fed hvidløg
ca.1/2 dl fiskesauce
1 spsk. sukker
saften af en lime
2 spsk. sød chilisauce
Fremgangsmåde:
Rids flanksteaken let på begge sider. Steg den i olie på panden ved hård varme ca. 4 minutter på hver side, alt efter hvor tyk den er. Lad den trække i 10 minutter.
Blend dressingen, start med hvidløg og saltet lime, derefter de resterende ingredienser. Smag den til og juster den efter dine smagsløg. Hvis du ikke har lavet saltet lime, som skal trække ret lang tid, kan du bruge lidt mere limesaft i stedet for.
Snit det grønne og vend det sammen, gem ca. halvdelen af krydderurterne og server dem ved siden af sammen med ekstra chili.
Skær flanksteaken i tynde skiver. Vend det hele sammen med dressingen.
Opskriften på hvordan du laver “saltet lime” kan du finde i min kogebog “Sammenskudsgildet” – den kan købes på www.grysgryder.dk
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Gry Sara Windelev