Har du mod på selv at salte og røge dit bacon, får du her en trin-for-trin guide til hvordan. Alternativt kan du salte selv og få din lokale slagter til at hjælpe dig med selve koldrøgningen.

Det skal du bruge:

• 1 stykke brystflæsk, uden slag og ben

• Ca. 1600 gram fint salt

• 400 gram rørsukker

• 3 laurbærblade – knust

• 15 enebær – knust

• 5 gram knust sort peber

• 5 gram tørret hyldeblomst (fås i helsekostforretninger). Alternativt kan du bruge et hvilket som helst krydderi, du holder af.

• Klar eddike

• Røgmuld til røgning af bacon (fås hos din slagter eller i selvorsyningsbutikker på nettet).

Læs også: Hasselbach kartofler med bacon og timian

Trin for trin:

Saltning:

Del brystflæsket i 3 lige store stykker

vores villa16062015109366

Knus og bland alle ingredienser og del det op i 4 lige store portioner.

Drys den første portion på alle sider af flæskestykkerne og stil på køl.

vores villa16062015109375

Læs også: Hvor blev askebægeret af?

Hver dag i 4 dage skylles flæskestykkerne og saltes påny.

Efter 4. dag skylles flæsket og tørres med en klud, som er skyllet i klar eddike.

Læg nu kødet på en rist og lad det tørre i køleskabet i 24 timer.

Koldrøgning:

Bacon kan koldrøges f.eks. i en kuglegrill. Det er bedst at røge om natten, hvor det er køligt.

Læg røgmuldet i bunden af en alu-bakke i U-form.

Tænd forsigtigt op med husholdningssprit i den ene ende af U´et.

Tag tid på hvor længe U`et kan brænde og hold øje med temperaturen – den må ikke overstige 25 grader.

Kødet skal røges i ca. 24 timer.

vores villa16062015109410

Læs også: Rødbedetatar, østers, æblecreme og bacon

Jeg har i denne udgave af Grys Gryder, haft besøg af Michael Museth som er stifter af Folkets Madhus. Deres vision er at ændre de næste generationers forhold til mad, kæmpe for rene produkter til folkelige priser og sikre, at traditionsrige metoder ikke uddør. Michael Museth er uddannet slagter og brænder for det gode mad-håndværk og det ansvar vi har, for det vi putter i munden

_T3Q0619

Tekst  Michael Museth, Folkets Madhus

Foto  Line Falck Christensen