Uhyggelige lygtemænd behøver ikke altid er være lavet af græskar.

Versionen her er skåret i ananas, som både giver et sjovt strithår og rynket ansigt.

Ananas er også nemmere at udhule og der er utallige variationer til brug af indmaden. Den er selvfølgelig lækker at spise rå, men også virkelig god i både smoothies og hjemmelavet is.

IMG_0136

Læs også: Græskar med flæsk, nødder og brændenælder

Ananas til marinering af kød

Ananas indeholder det protein-spaltende enzym bromelain. På grund af dette enzym er saften fra ananas særdeles velegnet til at marinere kød i, da bromelain nedbryder proteiner på kødets overflade, så smagstoffer kan trænge ind i kødet.

Læs også: Hjemmelavet vaniljeis med mynte

IMG_0135

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.