Til Halloween skal vi bage uhyggelige spøgelser i marengs. De forskellige former på kroppen og placeringen af øjne og mund, giver hvert lille spøgelse sin helt egen charmerende personlighed.

Ingredienser til ca. 20 spøgelser

3 bægere past. æggehvide ( 4 æggehvider)

1 knivsspids fint salt

225 g flormelis

Sukkerkugler

Lakrids

Læs også: Kakifrugter forklædt som græskar

Fremgangsmåde

Pisk æggehviderne stive med saltet. Sørg for, at hviderne har stuetemperatur. Massen skal piskes i 7-10 minutter, mens du løbende tilsætter flormelissen.

Kom marengsmassen op i en sprøjtepose men en rund tyl.

Sprøjt spøgelserne i én bevægelse på bagepapir af 3 omgange.

Sæt et par sukkerkugler på som øjne og en lille rund stump lakrids på som mund

Bag dem i ca 3 timer ved 60 grader.

Du kan også bage dem på 40 grader natten over.

Læs også: Opskrift: Raw saltede karamelkager med chokolade

IMG_0082

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Gry Sara Windelev

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.