Uhyggelige spøgelser i marengs
Til Halloween skal vi bage uhyggelige spøgelser i marengs. De forskellige former på kroppen og placeringen af øjne og mund, giver hvert lille spøgelse sin helt egen charmerende personlighed.
Ingredienser til ca. 20 spøgelser
3 bægere past. æggehvide ( 4 æggehvider)
1 knivsspids fint salt
225 g flormelis
Sukkerkugler
Lakrids
Læs også: Kakifrugter forklædt som græskar
Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne stive med saltet. Sørg for, at hviderne har stuetemperatur. Massen skal piskes i 7-10 minutter, mens du løbende tilsætter flormelissen.
Kom marengsmassen op i en sprøjtepose men en rund tyl.
Sprøjt spøgelserne i én bevægelse på bagepapir af 3 omgange.
Sæt et par sukkerkugler på som øjne og en lille rund stump lakrids på som mund
Bag dem i ca 3 timer ved 60 grader.
Du kan også bage dem på 40 grader natten over.
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Gry Sara Windelev