Varmrøget laks på ristet rugbrød

Jeg elsker smørrebrød og danske frokoster. Helst i det fri – men kan det ikke lade sig gøre, er der dog ikke noget som en lille snaps og et godt stykke smørrebrød med varmrøget laks. Det kan få mig i sommerhumør uanset vejret.

Læs også: Smørrebrød med tyndsteg

Varmrøget laks på ristet rugbrød

Varmrøget laks
Ristet rugbrød
Rygeost
Agurk
Radiser
Rødløg
Purløg

Rist rugbrødet og smør det med rygeost.
Skær radiser og agurk i så tynde skiver som muligt og fordel lidt
under og over laksen. Drys med hakkede løg og purløg.

TIP. Du kan sagtens bruge andre former for røget fisk. Hvis du vælger makrel, kan du jo toppe den med en rå æggeblomme.

Skål og velbekomme

Læs også: Lækker laks til pålæg

Radiser

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.