Disse lækre vietnamesiske ribben lavede jeg sammen med Anh Lé fra restauranterne Lélé. De er nemme at lave og smager skønt.

Ingredienser (4 personer)

1,5 kg svineribben
Salt
Marinade
1 spsk fennikelfrø
2 spsk korianderfrø
1 dl ristede sesamfrø
2 spsk Aromat (Irma eller Netto)
2 spsk fiskesauce
1 dl sød chilisauce
1 dl sesamolie

Fremgangsmåde:

Rist fennikel- og korianderfrø på panden, til de begynder at dufte. Kværn dem til pulver i en morter eller kaffekværn. Gør det samme med de ristede sesamfrø. Det hele kommes i en skål og blandes med Aromat, fiskesauce, chilisauce og sesamolie.

Ribbenene kommes i en gryde med vand, så det dækker. Koges i 35-40 minutter. Husk at skumme urenhederne af og at komme salt i vandet. Lad dem hvile i vandet i 15 minutter.

Tag ribbenene op og del dem i passende stykker. Kom marinaden på. Man skal holde øje med at marinaden ikke brænder på ribbenene og bliver sort, da der er sukker i. Det kan ske ved for kraftig varme.

Grilles ved svag varme eller steges i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.

Server de vietnamesiske ribben med en lækker asiatisk råkost.

Læs også: Julemuffins med æbler og julekrydderier

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck