Vietnamesisk kyllingesuppe med fuldkornsnudler

Noget som er næsten lige så lækkert for mig som søde sager, er Vietnamesisk nudelsuppe. Når duften breder sig i mit køkken, bliver jeg helt automatisk ført tilbage til stranden på Phu Quoq i Vietnam eller gadekøkkenerne i Saigon.

Læs også: Pizza med bær

Her får du min opskrift på min yndlingssuppe, som også kan spises til morgenmad, ligesom i Vietnam.

Vietnamesisk kyllingesuppe med fuldkornsnudler

  • 1 kylling ca. 1300 g
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 chili
  • ca. 50 g skrællet ingefær
  • 2 kanelstænger
  • 5 hele stjerne anis
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 4 spsk. fiskesauce
  • 2 lime
  • ½ pakke fuldkornsnudler (de sundest og mætter mest)
  • Lidt salt

Fyld til suppen:

  • Edamame bønner
  • Forårsløg
  • Limebåde
  • Frisk koriander
  • Chili

Fremgangsmåde:

Kom vand på kyllingen så det dækker.

Kog det op og skum urenhederne af løbende over de første 10 minutter.

foto 2

Kom krydderierne, fiskesaucen og grøntsagerne i og kog kyllingen i yderligere 25 minutter. Sluk og lad kyllingen trække i suppen, det giver den mest saftige kylling. Hvis du tager den op af den kogene suppe, bliver den tør og kedelig.

Skal du spise suppen samme dag som du laver den, tager du kyllingen op, lægger den på en tallerken og dækker den med film. Du kan dog med fordel koge kyllingen dagen før du skal spise den.

Læs også: Pocheret æg med røllike

Kog nu suppen videre.

Snit dine grøntsager til suppen fint og kom dem på et fad sammen med limebåde og de friske krydderurter.

Pluk kyllingen, sigt suppen og smag den til med lime saft.

Kog dine nudler som anvist på pakken og skyl dem i koldt vand når de er færdige, så klistrer de mindre.

Kom fyldet til suppen i en serverings skål eller dyb tallerken. Hæld den kogende suppe over og servér med limebåde og friske krydderurter.

foto

Livet er for kort til slankekure i januar, jeg er meget større tilhænger af, at spise sundt i hverdagen og så gi’ den lidt gas i weekenderne. Det handler om at tage små skridt og ikke sætte sig urealistiske mål, som alligevel ikke er til at nå.

Sådan har jeg levet nu i 20 år og har stort set holdt min vægt, efter jeg tabte de 22 kg. ekstra, som jeg rendte rundt med. Ved at spise sundt i hverdagene, gik stille og roligt fra 76 kg som jeg vejede som 22 årig til 54 kg. året efter.

Jeg drikker vin, spiser kage, slik og chokolade, bare i kontrollerede mængder.

Læs også: Ribeye med citrongræs og aspargesbroccoli

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.