Det er ikke kun basilikum, som kan bruges til pesto. Min yndlings pesto er bredbladet persillepesto og korinaderpesto. Det forunderlige ved pesto lavet på koriander, er, at den fuldstændig ændrer smag, fra at være den specielle smag som man enten elsker eller hader, til pludselig at være noget, som stort set alle kan lide. Det er i hvert fald lykkedes mig at servere den for mange, som hader frisk koriander, men som elsker den som pesto. Det skal da næsten prøves, hva’?

Persillepesto

Ingredienser:

1-2 fed hvidløg

40 g ristede pinjekerner

Salt

Saft af 1/2 citron

40 g ost (Vesterhavsost/Parmmesan/Thyholm eller anden fast ost)

75 g bredbladet persille

2 dl olivenolie

Holdbarhed ca. 14 dage på køl eller ca. 3 måneder på frost.

Persillepesto går til stort set alt kød, fisk og grøntsager

Læs også: Græskarmuffins

Korianderpesto

Ingredienser:

Den kan laves på samme måde som persillepestoen, men du kan også lave den mere orientalsk inspireret. Den går rigtig godt til lam, kylling, gris og fisk.

2 fed hvidløg

20 g frisk ingefær

50 g saltede peanuts

Saft af en lime

80 g frisk koriander

2 spsk. fiskesauce

2 spsk. chilisauce

1 1/2 dl smagsneutral olie

Holdbarhed ca 14 dage på køl eller ca. 3 måneder på frost.

Læs også: Spareribs med brombær- og Hoisinmarinade

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen