Squashsuppe med kantareller
Squashsuppen er ekstra lækker med ristede kantereller der drysses over og ristet rugbrød
Squashsuppe til 4 personer
Ingredienser
1 stor squash eller 2 små – ca. 600 gr
2 løg
1 fed hvidløg
2 terninger grøntsagsbouillon
2 stilke frisk rosmarin (kun bladene) eller 1 spsk tørret rosmarin
2 dl hvidvin
100 gr hasselnødder
2 spsk olivenolie
Salt og peber
100 gr kantareller
1 liter vand
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader (varmluft) og bag hasselnødderne i ca 8 minutter til de er lysebrune
Skær squashen i mellemstore stykker på ca 3 x 3 cm.
Svits squashen i olivenolien til de tager farve. skru lidt ned for varmen
Hak løgene og kom dem ved squashen
Når løgene er klare, hældes hvidvinen ved sammen med hvidløg, de ristede hasselnødder og rosmarin
Det hele koges nu ind til ca det halve
Herefter hældes vand på, bouillonen tilsættes og der krydres med peber
Suppen koger ca 15-20 minutter
Blendes og smages til
Mens squashsuppen koger ristes kantarellerne på panden – husk også at smage dem til med salt og peber. Et godt tip er, at starte med at tørriste svampene og først komme fedtstof på når de begynder at tage farve
Kantarellerne drysses ovenpå squashsuppen når den serveres
Suppen er lækker med rugbrød der er ristet på panden
Læs også: Nemme pizzasnegle
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Line Falck Christensen