Dette er en sponsoreret artikel fra ECOstyle

Om irriterende ukrudt i haven – og hvordan du får bugt med det skidt

Det er så dejligt, når haven er grøn. Det er knap så dejligt, når det hele er ukrudt. Mælkebøtter, skvalderkål, tidsler og alle mulige former for ukrudt elsker nemlig solen lige så meget som dig. Det betyder, at de vokser på livet løs, så snart vejret bliver lunere. Og det er hér, du skal sætte ind – enten med stærk ryg og hakkejern eller med ukrudtsmidler af den ene eller anden slags.

 

Tricket med ukrudt er nemlig at komme det til livs, mens det stadig er småt. For det første er det meget lettere af fjerne, og for det andet har de unge ukrudtsplanter endnu ikke sat frø, som kan sprede sig. Tag fx mælkebøtter: når de først blomster, kan de indtage haven hurtigere, end du kan nå at sige “øv-jeg-skulle-have-brugt-ukrudts-fjerner”. Dobbelt så hurtigt, hvis der er er børn til stede.

Læs også: 10 tips til den perfekte græsplæne

Ukrudt

Og apropos børn… voksne, hunde og alle mulige andre hensyn, er
 det værd at overveje, hvordan du vælger at bekæmpe dit ukrudt. Hakkejernet er den enkle måde – men også den mest besværlige. Gasbrænderen er også en mulighed, især til fliserne, men pas på med ukrudtet under hækken og i tætte bede. Der er smæk på sådan en fætter, og man risikerer at svitse både hæk og bed under afbrændingen – eller endnu værre – ende med et uønsket Skt. Hans bål.

Hvis du virkelig vil komme dit ukrudt til livs på en skånsom, men også effektiv måde, kan du udnytte de naturligt mættede fedtsyrer, der findes i naturen. Det er dem KVIK ukrudtsbekæmpelse er baseret på. Fedtsyrerne nedbrydes hurtigt og effektivt ukrudt til vand og kuldioxid. Ikke andet – Overhovedet.

Ukrudtsfri
Og det er her, at fordelen kommer ind; Allerede få timer efter behandling med KVIK ukrudtsbekæmpelse er dit ukrudt visnet og blevet til organisk materiale, som giver ny næring til din hæk eller bed. Og som vi plejer at sige til ukrudt: Af jord er du kommet, til jord skal du blive.

Læs også: Dejlige bøger om hus og have

Ukrudt i fliser

KVIK ukrudtsbekæmpelse er som en ”flydende gasbrænder” for ukrudt mellem fliserne – uden at lave plamager, eller på anden måde ødelægge belægningen, det siger sig selv. Bare husk at fjerne det døde ukrudt fra fliserne – der er jo ingen grund til at give næring til næste hold. For sådan er det unægteligt med ukrudt – det kommer igen på et eller andet tidspunkt.

ECOstyle hjælper dig til en flottere have med omtanke for naturen
- uden at gå på kompromis med effekten. Det er vi selvfølgelig stolte af, men i virkeligheden ser vi det bare som sund fornuft at holde haven pæn med grøn samvittighed.

ECOstyle logo

Tekst  ECOstyle

Foto  ECOstyle