Dette er en sponsoreret artikel fra ECOstyle

Om myrer – og hvordan du slipper sådan rigtigt af med dem

Hov… der var en myre. Og en mere. Og en til. Indenfor, udenfor og alle vegne.

Myrer invaderer haven og hjemmet så snart forårssolen titter frem. De findes i mange slags – røde, gule, orange, brune, sorte, store, små, og de er lige irriterende alle sammen. Pånær flyve-myren, den er ekstra irriterende.

 

Læs også: Er sneglegift farligt for havens dyr?

Problemet med myrer er, at de undergraver din indkørsel eller terrasse, så stenene bliver løse, stjæler dit mad i køkkenet, og giver hjemmet en generel følelse af myrekryb.

Tricket til at komme af med myrerne er at gå målrettet efter dronningen dybt nede i boet. Det er myrelokkedåsen uden tvivl det bedste våben til. Arbejdermyrerne, hvis job er at skaffe føde, samler lokkemidlet fra dåsen op, og bringer det direkte ned til dronningen.

En dronning leverer kontinuerligt nye tropper til boet i helt op til 5 år, så en kamp på landjorden er nærmest umulig at vinde. Der kommer bare nye myrer. Igen og igen. Der findes forskellige former for myrebekæmpelse, som er rigtig gode til en her-og-nu-jeg-får-gæster-i-aften-løsning. Men hvis du ikke rammer dronningen, er myrerne altså farligt besværlige at slippe af med.

Læs også: Tilmeld dig Dansk Boligpanel 

Myrer

ECOstyle har udviklet et lokkemiddel baseret på rapsolie og naturlige jord- bakterier (Spinosad), som det kun er myrerne, der ikke kan tåle. Så behøver du ikke holde vagt for, at andre end myrerne, skal komme for tæt på. Heller ikke dine planter er i fare, for vores lokkedåser er også godkendte til økologiske og offentlige arealer.

Lokkemidlet fra dåsen nedbryder dronningens æg, og forhindrer at
 nye tropper udklækkes. Arbejdermyrerne dør først et par timer efter indtagelse. Så er de nede i boet igen, og du slipper du for døde myrer over det hele.

Læs også: Hvordan slipper du for myrer i huset?

En anden ting med myrelokkedåsen er, at væsken er lukket inde. Det er smart, men det betyder også, at du ikke ved, hvornår den er tom. Hvis der rigtigt er gang i boet, kan myrerne tømme sådan en dåse på under en time! Herefter har dåsen ingen effekt. Typisk tager det nok nærmere en uge, max to, men hvis ikke myrerne kontinuerligt bekæmpes, vokser boet sig hurtigt stærkt igen.

ECOstyle myrer
ECOstyle har løst problemet med en genopfyldelig og genemsigtig myrelokkedåse. Ret enkelt faktisk. For så kan du se, hvornår dåsen er tom, og myrerne er klar til en ny portion “myre-mad”. På den måde får du også et godt overblik over, hvor slemt det står til og sikrer en konstant bekæmpelse. Alternativet er gætværk og en potentielt voksende hær af myrer.

Der er lokkemiddel nok til 15 opfyldninger, og den kan placeres både ude og inde. Men pas på med solen. Væsken skal helst ned i myreboet, ikke fordampe.

ECOstyle hjælper dig til en flottere have med omtanke for naturen
- uden at gå på kompromis med effekten. Det er vi selvfølgelig stolte af, men i virkeligheden ser vi det bare som sund fornuft at holde haven pæn med grøn samvittighed.


ECOstyle logo

Tekst  ECOstyle

Foto  ECOstyle