Dette er en sponsoreret artikel fra ECOstyle

Om planter der skranter – og hvordan du giver dem lidt magi med organisk gødning

Heste producerer noget af verdens bedste organiske gødning overhovedet. Dine planter og blomster elsker en frisk hestepære til at sætte skub i rødderne. Desværre er det ikke alle, der er så heldige, at de kender en hest. Og hvad gør man så?

 

 

Universal gødning ECOstyle

 

 

Grundlæggende består organisk gødning af 3 ting: N, P og K.

N for Nitrogen/kvælstof: Styrker plantens vækst og får den til at vokse sig større og grønnere. Mangel på kvælstof giver små planter med blege blade og små blomster, og dem er der ikke meget sjovt ved.

P – Fosfat/fosfor: Tager fat i begge ender af planten ved at stimulere rødderne til et kraftigere rodnet, og samtidig påvirker den blomster- knopperne og frugtdannelsen i den yderste del af planten. Så fosfat er godt, hvis du kan lide store, saftige æbler.

K – Kalium: Vigtig for plantens basale livsfunktioner, øger modstands- kraften mod skadedyr, sygdomme og hjælper med at transportere vand, sukker m.m. rundt i planten – eller det man i biologiundervisningen kalder for fotosyntesen.

Læs også: Myrer på matriklen

ECOstyle

Alt efter hvilken type gødning man bruger, svinger forholdet mellem NPK, men en god organisk universalgødning går man aldrig galt i byen, haven eller drivhuset med.

Vores organiske gødning er altid 100% naturlig – ingen tungmetaller eller genmodificeret materiale er tilsat. Modsat kunstgødning. Kunstgødning kan rigtigt nok sætte skub i vokseværket, så planten vokser lidt hurtigere. Ulempen er dog, at effekten er lidt ligesom de store brød fra fitnesscenteret, som glemmer at træne ben – toppen vokser flot, men rødderne står næsten stille.

Organisk gødning virker lidt langsommere, fordi det følger naturens tempo, men det styrker til gengæld hele planten samtidig, så du står med en endnu stærkere plante. Den lidt længere optagelsestid gør også, at du ikke behøver gøde så ofte. Det er en win-win for både dig, dine planter og miljøet.

ECOstyle planter

Marts/april/maj/juni er tidpunktet, hvor de fleste gøder, men du kan
 i princippet bruge ECOstyles organiske gødning hele året. Gødningen 
er nem at sprede med hånden – lidt ligesom tryllestøv, og en tur med haveslangen bløder gødningen op og hjælper dine planter med at optage alle de gode sager.

ECOstyles organiske gødninger fås med forskellige NPK-værdier, hvis du gerne vil have-nørde lidt ekstra og optimere enkelte typer af planter. Har du fx roser eller rododendron kan du med fordel vælge gødning, der er tilpasset netop disse planter.

Vi hjælper dig til en flottere have med omtanke for naturen
- uden at gå på kompromis med effekten. Det er vi selvfølgelig stolte af, men i virkeligheden ser vi det bare som sund fornuft at holde haven pæn med grøn samvittighed.

Læs også: Sådan slipper du for fluer ude som inde

ECOstyle hjælper dig til en flottere have med omtanke for naturen 
- uden at gå på kompromis med effekten. Det er vi selvfølgelig stolte af, men i virkeligheden ser vi det bare som sund fornuft at holde haven pæn med grøn samvittighed.

 

ECOstyle logo

Tekst  ECOstyle

Foto  ECOstyle